ITA-SAN
Makaron Udon świeży
Najniższa cena: 3,49 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ramen wprowadzony do kuchni japońskiej przez
Chińczyków ponad 100 lat temu, stał się szybko jednym z podstawowych i najbardziej
popularnych składników kuchni codziennej. Nazwa pochodząca od japońskich słów
"la" (ciągnąć) i "mian" (makaron), doskonale oddaje
tradycyjny sposób wytwarzania - poprzez ręczne naciąganie długich nitek. Żółty,
niezwykle elastyczny makaron, tradycyjnie jest składnikiem popularnego dania o
tej samej nazwie.
Japoński wywar na bazie warzyw z różnorodnymi dodatkami mięsnymi,
rybnymi czy warzywnymi to dzisiaj klasyka. Ilu kucharzy, tyle ściśle
strzeżonych receptur - wiele regionów Japonii ma swe ulubione wersje ramenu,
ale właściwie każdy gotujący w domu może przygotować swoją wersję z ulubionymi
dodatkami.
kuchnia japońska
mąka PSZENNA 86,5 %
woda
sól
Wymiar liczbowy 300
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Chiny |
Typ | Torba |
Waga brutto 308
g
Wymagana wysokość na półce207
Wymagana szerokość na półce80
Wymagana głębokość na półce25
Wysokość207
Szerokość80
Głębokość25
Makaron Udon świeży
Najniższa cena: 3,49 zł
Makaron pszenny (instant)
Makaron Ramen
Makaron Chow Mein (3-minutowy)
Biały sezam
Najniższa cena: 5,49 zł
Sos sojowy jasny (naturalnie warzony)
Najniższa cena: 5,99 zł
Pasta Pad Thai
Najniższa cena: 9,99 zł
Pasta Massaman Curry
Najniższa cena: 10,79 zł
Ocet ryżowy
Najniższa cena: 15,99 zł
Pasta Żółte Curry
Najniższa cena: 9,99 zł
Trawa cytrynowa (suszona)
Najniższa cena: 8,79 zł
Sos rybny
Najniższa cena: 8,99 zł
Przyprawa garam masala (pikantna)
Najniższa cena: 3,99 zł
Grzyby Enoki
Najniższa cena: 8,79 zł
Mleczko kokosowe (tł. 5-7%)
Mleczko kokosowe BIO (tł. 17-19%)
Mleczko kokosowe BIO (tł. 5-7%)
Sos sojowy ciemny (naturalnie warzony)
Czarny sezam
Makaron pszenny Udon (świeży)
Umieść makaron w garnku z wrzącą wodą. Doprowadź ponownie do wrzenia i gotuj przez 3 minuty. Po odsączeniu przepłucz w zimnej wodzie.
Najlepiej spożyć przed: data na dole opakowania. Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu do końca daty minimalnej trwałości.
Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k. Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska
House of Asia
Marka | House of Asia |
Ramen od ponad 100 lat jest podstawowym i najbardziej popularnym składnikiem kuchni japońskiej. Nazwa pochodząca od słów "la" (ciągnąć) i "mian" (makaron), oddaje tradycyjny sposób wytwarzania - poprzez ręczne naciąganie długich nitek. Żółty, elastyczny makaron, jest składnikiem pysznej i treściwej zupy o tej samej nazwie.
Przepisy na dania kuchni azjatyckiej znajdziesz na www.houseofasia.pl
Nazwa funkcjonalnaMakaron ramen
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów