PRYMAT
Gałka muszkatołowa mielona
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Gałka muszkatołowa pochodzi z Indonezji, gdzie uprawiana jest do dziś, ze względu na doskonałe warunki do wzrostu. Do Europy dotarła w okresie średniowiecza. W kuchni wykorzystywana jest do przyprawiania mięs, bigosu, ciast i deserów.
gwarancja pochodzenia - Indonezja
Gałka muszkatołowa mielona
Gałka muszkatołowa mielona
Spaghetti Bolognese
Najniższa cena: 5,99 zł
Spaghetti Bolognese extra ziołowe
Najniższa cena: 5,99 zł
Spaghetti Carbonara
Najniższa cena: 5,99 zł
Mieszanka do potraw chińskich
Najniższa cena: 5,99 zł
25% taniej
Soczyste kotlety mielone
Najniższa cena: 5,99 zł
Francuska zupa cebulowa z prażoną cebulką
Najniższa cena: 6,65 zł
Rosół z makaronem
Najniższa cena: 4,79 zł
27% taniej
Mieszanka przyprawowo-serowa do mac&cheese
Najniższa cena: 5,99 zł
Czosnek - przyprawa w mini kostkach (10 szt.)
Najniższa cena: 4,75 zł
Żurek
Sos do spaghetti bolognese
Ser w ziołach
Sos sałatkowy grecki
Kurczak w sosie kurkowym
Pomidorowe pikantne
Sos sałatkowy francuski
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa
Knorr
Marka | Knorr |
Gałka muszkatołowa pochodzi z Indonezji, gdzie uprawiana jest do dziś, ze względu na doskonałe warunki do wzrostu. Do Europy dotarła w okresie średniowiecza. W kuchni wykorzystywana jest do przyprawiania mięs, bigosu, ciast i deserów.
Smażone warzywa z woka Składniki: - 30 ml oleju roślinnego - 2 ząbki czosnku - 100 g kalafiora (pokrojone w kwiaty i blanszowane) - 100 g groszku zielonego mrożonego - 100 g grzybów np. shitake - 200 g Bambusa np. Stado Valcom - 200 g fasolki szparagowej - 400 g mini kolby kukurydzy - ¼ szklanki bulionu z kurczaka - 4 łyżki sosu ostrygowego - 2 łyżki sosu sojowego - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżka mąki kukurydzianej - szczypta Gałki muszkatołowej z Indonezji Knorr - szczypta Pieprzu mielonego Knorr Sposób przygotowania: 1. Warzywa przekrój na pół. 2. W woku rozgrzej olej, podsmaż posiekany czosnek, dodaj warzywa, bulion, gotuj całość przez 1-2 minuty, dodaj sos ostrygowy i sojowy, cukier, pieprz, Gałkę muszkatołową Knorr i mąkę wymieszaną z 2 łyżkami wody. 3. Doprowadź do wrzenia, gotuj kolejne 2 min. aż sos zgęstnieje. 4. Danie podawaj z ryżem. Więcej inspiracji znajdziesz na: www.przepisy.pl
Nazwa funkcjonalna Gałka muszkatołowa z Indonezji