Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Zestaw Madras do przygotowania dania w stylu indyjskim dla 2 osób. Pojedyncze saszetki z sosem Madras, aromatyczną pastą przyprawową oraz całymi przyprawami.
sos Madras (77 %) [woda, purée z cebuli, pomidory [zawierają regulator kwasowości (kwas cytrynowy)], pasta pomidorowa, olej rzepakowy, purée z imbiru, purée z czosnku, skrobia modyfikowana kukurydziana, cukier, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)]
pasta przyprawowa (22 %) [woda, mielone przyprawy (kolendra, papryka, kurkuma (0,6 %), kmin rzymski (0,6 %), przyprawy, kozieradka, pieprz czarny (0,3 %), imbir), olej rzepakowy, pulpa z tamaryndu [woda, tamarynd, sól, kwas (kwas octowy)], sól, mąka kukurydziana, regulatory kwasowości (kwas octowy, kwas cytrynowy), mielona gorczyca (0,3 %), suszone płatki chili (0,2 %), mielony czosnek, ziarno czarnej gorczycy (0,1 %)]
przyprawy całe (1 %) [ziarno gorczycy (0,3 %), suszona papryka chilli (0,3 %), suszony liść curry (0,2 %), ziarno czarnego pieprzu (0,1 %), goździki (0,1 %)]
Informacja dla alergików: Substancje alergenne zostały oznaczone pogrubioną czcionką w wykazie składników.
Może także zawierać orzeszki ziemne, orzechy, mleko.
Mleko | Może zawierać |
Gorczyca | Zawiera |
Orzechy | Może zawierać |
Orzeszki ziemne | Może zawierać |
Wymiar liczbowy 313
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Zapakowano w | Polska |
Typ | Okładka |
Waga brutto 346
g
Średnia miara (e)
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
polski
inne
Wymagana wysokość na półce 179
Wymagana szerokość na półce 130
Wymagana głębokość na półce 63
Wysokość 179
Szerokość 130
Głębokość 63
Przed spożyciem produkt musi zostać ugotowany.
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Propozycja przygotowania: Lista składników: 1 łyżka oleju; 300 g wołowiny; 50 ml wody. Sposób przygotowania: 1. Podsmaż przyprawy na rozgrzanym oleju przez około 20 sekund. Jeśli wolisz łagodniejszy smak, nie dodawaj papryki chilli. 2. Dodaj pastę oraz 50 ml wody i smaż na małym ogniu, aż większość wody odparuje. Dodaj mięso i smaż około 5 minut, aż się zarumieni. 3. Całość wymieszaj z sosem i gotuj przez kolejne 15-30 minut lub aż do momentu, kiedy mięso będzie ugotowane, *Zamiast wołowiny możesz użyć innego rodzaju mięsa, warzyw lub krewetek. Czas smażenia i gotowania dostosuj do użytych składników.
Patak's
Marka | Patak's |
Zapakowano w Polsce ze składników pochodzących z Polski, Tajlandii i Wielkiej Brytanii.
Nazwa funkcjonalna Zestaw Madras do przygotowania dania w stylu indyjskim
AB Foods Polska Sp. z o.o.
Ul. Przemysłowa 2 67-100 Nowa Sól
AB Foods Polska Sp. z o.o. Ul. Przemysłowa 2 67-100 Nowa Sól
AB Foods Polska Sp. z o.o. Ul. Przemysłowa 2 67-100 Nowa Sól