Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Risotto paprykowo-pomidorowe to danie na bazie ryżu Carnaroli z kemowym, paprykowo-pomidorowym sosem.
Ryż: ryż biały Carnaroli
Sos papryka i pomidor: suszone warzywa (czerwona papryka 21,9%, pomidor 17,2%, cebula, czosnek), sól, śmietanka w proszku (z mleka), ser w proszku (z mleka) 6,7% (w tym parmezan 5,5%), skrobia kukurydziana, mąka pszenna, przyprawy (pieprz czarny, papryka chili), aromaty, ekstrakt drożdży, olej słonecznikowy, serwatka w proszku (z mleka)
Seler | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten | Może zawierać |
Jaja | Może zawierać |
Mleko | Zawiera |
Gorczyca | Może zawierać |
Soja | Może zawierać |
Pszenica | Zawiera |
Ryż: Może zawierać gluten, seler.
Sos papryka i pomidor: Może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.
Ryż: Może zawierać gluten, seler.
Sos papryka i pomidor: Może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.
Składnik pokarmowy | Na porcję (Jeśli spożyjesz porcję: ¼ przygotowanego dania) | ||
Wartość energetyczna | 1177 kJ | 14.00% | |
W 100 g: 411 kJ/98 kcal | |||
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
220
g
Waga brutto240
Wymiar liczbowy220
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Liczba czynności użycia(Porcje):
4
Opakowanie zawiera 4 porcje.
Typ | Karton |
Kraj pochodzenia | Polska |
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
polski
Wymagana wysokość na półce173
Wymagana szerokość na półce110
Wymagana głębokość na półce51
Wysokość173
Szerokość110
Głębokość51
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jeśli spożyjesz porcję: ¼ przygotowanego dania energia 1177 kJ 279 kcal 14%*
W 100 g: 411 kJ/98 kcal
Masa netto: 220 g (190 g e + 30 g e)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Lista zakupów:
mała cebula (50 g)
łyżka masła (25 g)
200 g filetu z kurczaka
Łatwo przygotujesz:
30 min
1. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a następnie zeszklij ją w garnku na niewielkiej ilości oleju. Dodaj ryż do garnka i smaż razem z cebulą przez 30 sekund, cały czas mieszając.
2. Wlej do garnka 700 ml zimnej wody oraz dodaj zawartość saszetki z sosem, dobrze wymieszaj i zagotuj.
3. Gotuj na średnim ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie zdejmij z ognia, dodaj masło, dobrze wymieszaj i odczekaj 5 minut.
4. Filet z kurczaka pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni na złocisty kolor. Risotto podawaj z podsmażonym kurczakiem.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Risotto paprykowo-pomidorowe to danie na bazie ryżu Carnaroli z kemowym, paprykowo-pomidorowym sosem
Ryż Carnaroli
Nazywany we Włoszech królem ryżu do risotto. Jego okrągłe ziarenka tworzą kremową konsystencję dania, pozostając w środku al dente.
inspiracje prosto z Włoch
włoski ryż Carnaroli - specjalny do risotto
Winiary
Marka | Winiary |
Nazwa funkcjonalnaRisotto
Wariantpaprykowo-pomidorowe
Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo
Wyprodukowano w Polsce
Green Dot