Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Makaron 100% durum, Spaghetti to jeden z najbardziej znanych kształtów makaronu. Długie nitki spaghetti Podravka 100% durum powstają z semoliny, czyli gruboziarnistej mąki otrzymywanej z wysokogatunkowej pszenicy durum. Wyróżnia je najwyższa jakość, doskonały smak oraz charakterystyczna, lekko złocista barwa. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości składników oraz nowoczesnej technologii produkcji, makaron spaghetti Podravka zachowuje sprężystość, kształt i kolor podczas gotowania.
Makaron spaghetti Podravka doskonale łączy się z sosami, np. kremowymi, lekkimi, z małymi kawałkami mięsa i warzyw. Idealnie smakuje z sosem bolońskim i parmezanem. Spróbuj go także w połączeniu z sosami i innymi produktami pomidorowymi Podravka. Makaron spaghetti Podravka z łatwością owinie sobie każdego smakosza włoskiej pasty wokół... widelca.
100% durum
semolina z pszenicy twardej durum
Może zawierać jaja.
Pszenica. Może zawierać jaja
Wymiar liczbowy 500
Opakowanie | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Czechy |
Typ | Zgrzewane |
Waga brutto 504
g
Średnia miara (e)
czeski
angielski
polski
słowacki
Makaron wrzucić do wrzącej, osolonej wody (na 100 g makaronu użyć 1 litra wody), do wody można dodać 1 łyżeczkę oleju. Gotować przez 7 - 9 minut, od czasu do czasu mieszając. Sprawdzić czy makaron jest odpowiednio ugotowany. Makaron odcedzić i podawać.
Przechowywać w suchym miejscu.
Podravka
Marka | Podravka |
Green Dot
Podravka Smaki kuchni śródziemnomorskiej
Wyprodukowano w: Republika Czeska. Kraj pochodzenia: Republika Czeska. Importowane z: Republika Czeska.