PRIMO GUSTO
Makaron Spaghetti No 6 - tradycyjne spaghetti
Najniższa cena: 5,19 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Makaron Spaghetti Barilla nr 5 ma doskonały smak i wysoką jakość. Wykonany jest w 100% z semoliny durum. Makaron ma tradycyjną grubość i jest długi na 25 cm. Po ugotowaniu nie skleja się i pozostaje al dente. Idealny do sosów pomidorowych, na przykład bolognese. Łatwy w przygotowaniu i nieoceniony w smaku. Doskonały sposób na szybki i pyszny obiad.
Sposób przygotowania: zagotować 1 litr wody na 100 g makaronu. Makaron wrzucić do osolonego wrzątku i gotować przez 8 min, odcedzić.
Makaron Spaghetti Barilla nr 5 polecany jest do:
semolina z pszenicy durum
woda
Może zawierać soję i gorczycę.
Wymiar liczbowy 500
Całe opakowanie | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 515
g
Średnia miara (e)
Opakowanie kartonowe - Recykling papieru
6
Opakowanie zawiera około 6 porcji po 80 g.
Makaron Spaghetti No 6 - tradycyjne spaghetti
Najniższa cena: 5,19 zł
Makaron bucatini (rurka spaghetti)
Najniższa cena: 6,99 zł
Makaron spaghetti
Makaron bavette
Makaron spaghettini
Makaron Spaghetti (z semoliny z pszenicy durum)
Makaron spaghetti BIO
Makaron spaghetti bezglutenowe (kukurydziano-ryżowe)
Makaron spaghetti (100% z pszenicy durum)
Makaron spaghetti (100% z pszenicy durum)
Makaron Spaghetti bezglutenowe
Makaron fusili (świderki)
Makaron penne rigate (pióra nacinane)
Makaron tagliatelle (wstążka)
Makaron maccheroni (krótkie rurki)
Makaron bavette
Makaron gnocchi
Makaron spaghettini
Pesto alla Genovese (z bazylii)
Pesto Rosso
Pesto Pomodori Secchi (z suszonymi pomidorami)
Makaron Farfalle (kokardki)
Makaron Orecchiette Pugliesi
Makaron casarecce (skrętki)
Makaron mezze penne tricolore (pióra trójkolorowe)
Makaron bucatini grandi (rurka spaghetti)
Sos pomidorowy Arrabbiata (z ostrą papryką)
100 g makaronu - 1 litr wody - 7 g soli. Doprowadzić wodę do wrzenia i posolić. Dodać makaron i gotować przez 9 minut, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Società per Azioni, Via Mantova 166 43122 Parma Włochy
Wyprodukowane przez firmę oznaczoną literą w nawiasie obok daty minimalnej trwałości: Barilla G. e R. Fratelli Società per Azioni, Via Mantova 166 43122 Parma Włochy (A,MU) lub Barilla Hellas S.A., Paradise Tower Park, 26 Kifisias Ave. & 2 Paradisou Str, 15125, Marousi, Grecja (GG)
Barilla
Marka | Barilla |
Wstęga Möbiusa
Makaron Spaghetti pochodzi z Neapolu. Autorem nazwy jest Antonio Viviani, który nazwał go tak w 1842 r. ponieważ makaron swoim wyglądem przypominał sznureczki, z włoskiego "spago". Początkowo miały długość 50 cm; z czasem jednak, z uwagi na wygodę pakowania, zostały skrócone do 25 cm. Dziś Barilla Spaghetti nr 5 jest symbolem kuchni włoskiej w każdym zakątku świata; nikt nie może się oprzeć jego wiotkiej elegancji i przyjemności okręcania wokół widelca.
Miłość w gestach Wkładamy pasję w przygotowanie dla Ciebie naszego najlepszego makaronu, ponieważ dzielenie się jakością jest największym gestem serdeczności. Dla nas jakość to rodzinna tradycja od 1877.
Jutro jest już dzisiaj Znasz makaron Barilla od zawsze: dlatego usunęliśmy przezroczyste okienko, oszczędzając 126.000 kg plastiku rocznie.* *Usunięcie okienka z makaronów Barilla classic we wszystkich krajach poza: USA, Kanadą, Rosją; szacunek na podstawie ilości opakowań sprzedanych w 2020. www.barilla.com