Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

LUBELLA Mąka puszysta - Tortowa (typ 450) 1 kg

Mąka pszenna typ 450 - tortowa

Data ważności: 11-10-2019

25% taniej

Mąka puszysta tortowado ciast i wypieków- Lubella
FriscoNowy, zapakowany
3,292,48
za 1 szt. / 1 kg
2,48 / kg
EAN: 5900049000243
FriscoNowy, zapakowany
32,90
za 10 sztuk
EAN: 5900049900246
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Planując słodkie i słone wypieki warto zwrócić szczególną uwagę z jakiej mąki korzystamy. Mąka tortowa produkowana jest z pszenicy. Przeznaczona jest przede wszystkim do smażenia naleśników a także delikatnych ciast biszkoptowych. Im niższy typ mąki tortowej tym lepsza jest ona do delikatnych wyrobów.Mąka puszysta Lubella to gwarancja najwyższej jakości, tradycyjnie produkowana oraz idealna nie tylko do wypieków, ale także do zagęszczania zup oraz sosów. Lubella proponuje nam funkcjonalne opakowanie, które ma chronić przed rozsypaniem się mąki w kuchni. Zapewnia także jej świeżość na dłuższy czas.

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyw 100 g produktu
Wartość energetyczna 1494 kJ /352 kcal
Tłuszcz 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 74 g
w tym cukry 2,3 g
Błonnik 3,1 g
Białko 10 g
Sól0,03 g

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

1

Jednostka

kg

Waga brutto: 1008

Wymiar liczbowy: 1

Jednostka (specyficzna): Kilogramów

Rodzaj opakowania

Typ: Torebka papierowa

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Nasz przepis Smaczna babka Składniki: - 1 szklanka mąki tortowej Lubella - ½ szklanki mąki ziemniaczanej - 5 jajek - 1 szklanka cukru - 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia - 1 kostka margaryny (250 g) - 2 łyżki kakao Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier - cały czas ubijając, aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy żółtka, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i całość mieszamy. Na koniec wlewamy roztopioną margarynę i delikatnie ubijamy. Wylewamy do wysmarowanej formy, pozostawiając kilka łyżek ciasta, do którego dodajemy 2 łyżki kakao. Mieszamy resztę ciasta z kakao i polewamy zawartość formy. Pieczemy w temp. 200°C przez ok. 45-55 min. Po wyjęciu, ostudzoną babkę możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego! Dobra rada Gotowe ciasto biszkoptowe od razu przełóż do blaszki i wstaw do lekko nagrzanego piekarnika. Mnóstwo smacznych przepisów: www.uwielbiam.pl

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Mąka puszysta tortowa Idealna do: biszkoptów, babek i tortów

Cechy

idealna na: ciasta biszkoptowe, torty, babki

Marka

Lubella

Marka: Lubella

Produkt

Nazwa funkcjonalnaMąka puszysta
Warianttortowa typ 450

O marce

Lubella Tradycja od 1881 Gwarancja jakości Lubella Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin

Adres zwrotny

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin