DELECTA
Żelatyna spożywcza
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Żelatyna w listkach ceniona przez ekspertów. Łatwo rozpuszcza się w zimnych i ciepłych płynach, nie pozostawiając grudek.
Doskonała do słodkich i słonych potraw.
premium ekstra klarowna
do słodkich i słonych potraw
bez grudek
Wymiar liczbowy 10
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 12
g
6
6 listków
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
polski
Wymagana wysokość na półce 161
Wymagana szerokość na półce 93
Wymagana głębokość na półce 5
Wysokość 161
Szerokość 93
Głębokość 5
Żelatyna spożywcza
Żelatyna wieprzowa
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna spożywcza BIO
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Śmietan-fix
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Budyń o smaku waniliowym
Budyń o smaku śmietankowym
Budyń o smaku malinowym
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru
Soda oczyszczona
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii) XXL
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna uniwersalna
Polewa mleczna
CLASSICA Pizza Salame e Chorizo
Kisiel o smaku poziomkowym
Kisiel o smaku mango-ananas
6 listków żelatyny na 500 ml płynu Sposób przygotowania: 1. Namaczanie: Listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (całkowicie zanurzając jeden po drugim). Po 5-7 minutach odsącz listki w dłoni. 2. Rozpuszczanie: - W ciepłych płynach (500 ml, np. bulion, wywar): odsączone listki dodaj do płynu i mieszaj aż do rozpuszczenia. - W zimnych płynach 9500 ml, np. jogurt, śmietana): odsączone listki rozpuść podgrzewając je w garnku lub mikrofalówce (15-20 sek., moc 900 W), nie dopuszczając do zagotowania. Dodaj do żelatyny kilka łyżek zimnego płynu, wymieszaj i całość wlej do pozostałego płynu, ciągle mieszając. Uwaga! Świeże owoce kiwi, ananasa, fig i papai uniemożliwiają tężenie galarety, gdyż zawierają specyficzne enzymy. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Żelatyna w listkach ceniona przez ekspertów. Łatwo rozpuszcza się w zimnych i ciepłych płynach, nie pozostawiając grudek. Doskonała do słodkich i słonych potraw.
Tarta z musem truskawkowym 500 g mascarpone i 250 ml maślanki wyjmij z lodówki na ok. 2 godz. przed przygotowaniem. Spód: 110 g masła roztop i ostudź. 220 g herbatników pokrusz drobno, połącz z masłem i wyłóż dno formy (śr. 24 cm) oraz boki, dokładnie uklepując, schłodź w lodówce. Masa: 4 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie na 5-7 min. Mascarpone utrzyj z maślanką, 100 g cukru i skórką z 1 cytryny. Listki żelatyny podgrzej w garnku, nie gotuj. 4 łyżki masy wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną, a następnie połącz z resztą masy. Masę rozłóż równo ma spodzie i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Mus: 2 listki żelatyny namocz przez 5-7 minut w zimnej wodzie. 250 g truskawek zmiksuj na puree (mrożone wcześniej rozmroź), wymieszaj z 3 łyżkami cukru pudru. Żelatynę rozpuść w garnku, nie gotuj. 3 łyżki musu wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną a następnie dodaj do pozostałej części i dokładnie połącz. Gotowy mus wylej na wierzch masy sernikowej i pozostaw do chłodzenia na ok. 6 godz. Smacznego! Inspiracje i przepisy na www.oetker.pl
Nazwa funkcjonalna Żelatyna
Wariant w listkach