Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Owoce śliwki to skarb dla naszego organizmu. Systematyczne jedzenie 3 suszonych śliwek dziennie wspomaga procesy trawienia, dlatego zalecane są jako uzupełnienie diety. Ten popularny owoc spożywany jest nie tylko w świeżej postaci, ale doskonały jest również w formie suszonej. Suszone mają pięć razy więcej witaminy A oraz błonnika, niż świeże owoce. Może być zarówno pyszną przekąską, ale również składnikiem wielu potraw – tworzy świetny duet z mięsem, dodawana do staropolskich bigosów, czy też bardziej nowoczesnych potraw jak koreczki śledziowe oraz sałatki. Śliwka jest również częstym składnikiem słodkich wypieków. Piernik ze śliwką, babka z suszonymi śliwkami, czy też śliwkowa tarta to najpopularniejsze przepisy. Również nie może jej zabraknąć na świątecznym stole w postaci kompotu
Śliwki suszone bez pestek, substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy,mleko,soję oraz nasiona sezamu
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1036 | 103600 |
Wartość energetyczna (kcal) | 245 | 24500 |
Tłuszcz (g) | 0.5 | 50 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.2 | 20 |
Węglowodany (g) | 54 | 5400 |
w tym cukry (g) | 36 | 3600 |
Białko (g) | 2.3 | 230 |
Błonnik (g) | 8.2 | 820 |
Sól (g) | 0.25 | 25 |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu