PRIMO GUSTO
Makaron Fidellini - nitka
Najniższa cena: 4,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Nitki Pudliszki to
obowiązkowy dodatek do zupy pomidorowej i rosołu. Teraz Twoja domowa zupa
będzie jeszcze zdrowsza, bo nasz makaron powstaje w 100% z pszenicy durum.
100% pszenicy durum
czas gotowania 4 min
gwarancja jakości
Makaron Fidellini - nitka
Najniższa cena: 4,99 zł
Wołowina sosie grzybowym z kaszą gryczaną
Najniższa cena: 17,99 zł
17% taniej
Groszek konserwowy
Pomidory krojone bez skórki w soku pomidorowym
Pomidory całe bez skórki w soku pomidorowym
Koncentrat pomidorowy 30%
Ketchup zero (bez dodatku cukru)
Ketchup zero pikantny (bez dodatku cukru)
Ketchup pikantny
Ketchup łagodny
Ketchup ognisty
Ketchup łagodny
Ketchup pikantny
Kukurydza konserwowa
Sos do spaghetti po bolońsku
Sos do spaghetti oryginalny
Koncentrat pomidorowy (z polskich pomidorów)
Zagotować wodę (1 l na 100 g makaronu). Dodać niewielką ilość soli. Do gotującej się wody wrzucić porcję makaronu Pudliszki. Gotować na wolnym ogniu zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Od czasu do czasu zamieszać. Ugotowany makaron odcedzić.
Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym.
Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym
Pudliszki ul. Fabryczna 7, 63-840 Krobia
HJ Heinz Polska Sp. z o.o. Pudliszki ul. Fabryczna 7, 63-840 Krobia Podziel się opinią: 801 190 190 www.pudliszki.pl Całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Pudliszki
Marka | Pudliszki |
Green Dot
Pszenica durum i otrzymywana z niej semolina to jeden z najlepszych gatunków mąki pszennej. Makaron Pudliszki Nitki w 100% powstaje z pszenicy durum. Dzięki temu po ugotowaniu makaron nie klei się - jest idealnie sprężysty i ma ładny kolor. Makaron 100% pszenicy durum to koniec z klejącym się makaronem w Twojej kuchni. Makaron 100% pszenicy durum to gwarancja makaronu doskonałej jakości, który jest idealnie sprężysty - al dente. Pewność smaku, dzięki trosce o każdy składnik.
Dołącz do nas na Facebook
Przygotuj: Pyszną pomidorową z makaronem Pudliszki! 25 minut i gotowe! Potrzebujesz: (porcja dla 4 osób) - 400 g makaronu nitki Pudliszki - ¼ szklanki zielonej i czerwonej soczewicy - 200 g marchewki i czerwonej cebuli - 100 g selera - 1,5 l wywaru drobiowego - 5 czubatych łyżek Koncentratu Pomidorowego Pudliszki - kawałek białej części pora - sól, pieprz i olej rzepakowy 1. Zalej zieloną i czerwoną soczewicę szklanką wody i gotuj 10 min. Przepłucz letnią wodą. 2. Podsmaż na rumiano pokrojoną w cienkie paski marchew i seler. 3. Wymieszaj marchewkę, seler i soczewicę z wywarem drobiowym. Gotuj razem przez 15 min. 4. Dodaj koncentrat pomidorowy Pudliszki i dopraw do smak solą oraz pieprzem. 5. W międzyczasie posiekaj cebulę i pora w drobne kawałki i przesmaż na odrobinie oleju. 6. Zupę rozlej do talerzy z wcześniej ugotowanym makaronem Pudliszki. Udekoruj cebulką z pora. Smacznego!
Wyprodukowano w UE
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00