KAMIS
Przyprawa do piernika
Najniższa cena: 2,49 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawą są owoce kminku zwyczajnego, rośliny uprawianej w klimacie umiarkowanym. Potrawom nadaje specyficzny, cierpko-korzenny smak. Kminek wzmaga apetyt, pobudza procesy trawienne. Szczególnie polecany jest do potraw o wyższej zawartości tłuszczu.Dodawany jest do mięs takich jak: wieprzowina, baranina, niektóre gatunki drobiu oraz do potraw z kapusty, fasoli i ziemniaków. Kminkiem przyprawia się sosy, zupy, wędliny oraz sery. Służy również do aromatyzowania chleba i innych wyrobów piekarniczych.
naturalnie suszony dla zachowania pełni smaku i aromatu
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
kminek
Wymiar liczbowy 15
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Zapakowano w | Polska |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 19
g
Średnia miara (e)
Przyprawa do piernika
Najniższa cena: 2,49 zł
Cynamon kora
Najniższa cena: 8,45 zł
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,65 zł
Musztarda Smoky BBQ (słodko-dymna)
Najniższa cena: 4,99 zł
Musztarda chrzanowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 4,25 zł
Przyprawa do ryb
Najniższa cena: 1,89 zł
21% taniej
Musztarda grillowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 6,99 zł
29% taniej
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,99 zł
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,15 zł
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 10,79 zł
Drożdże suszone (6 sasz. x 8g)
Najniższa cena: 8,55 zł
Musztarda czeska (słodko-ostra)
Najniższa cena: 3,99 zł
Musztarda stołowa (łagodna)
Najniższa cena: 4,39 zł
Pieprz kolorowy ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 9,99 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Przyprawa do karkówki
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Tarta ziemniaczana z boczkiem Przygotowanie 25 min Gotowanie 45 min Porcje 4 Składniki: 300 g maki pszennej 150 g masła lub margaryny/smalcu 1 żółtko 50 ml wody 2 łyżeczki kminku Kamis Szczypta soli Nadzienie: 500 g ziemniaków pokrojonych w cienkie plastry 250 g wędzonego boczku pokrojonego w słupki 1 cebula pokrojona w kostkę 2 łyżeczki majeranku Kamis 150 ml śmietany 30 % 3 jaja 1 łyżeczka czosnku granulowanego Kamis Sól. Pieprz do smaku 1. Mąkę posiekaj z masłem, dodaj żółtka, wodę, kminek, sól, wyrób na jednolite ciasto. Odstaw na 1 godzinę do lodówki. 2. Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia. Przełóż do formy na tartę, zapiekaj ok. 20 min w temperaturze 195°C. 3. Równolegle przez 15 min gotuj ziemniaki, odcedź. 4. Boczek podsmaż z cebulą, wymieszaj z ziemniakami, dopraw majerankiem. 5. Śmietanę wymieszaj z jajkami, dopraw czosnkiem. solą i pieprzem. 6. Na cieście ułóż ziemniaki, zalej masą z jaj i śmietany. piecz w temperaturze 180°C przez ok. 25 min. 7. Możesz podawać posypane świeżym szczypiorem.