PRYMAT
Kminek cały
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawą są owoce kminku zwyczajnego, rośliny uprawianej w klimacie umiarkowanym. Potrawom nadaje specyficzny, cierpko-korzenny smak. Kminek wzmaga apetyt, pobudza procesy trawienne. Szczególnie polecany jest do potraw o wyższej zawartości tłuszczu.Dodawany jest do mięs takich jak: wieprzowina, baranina, niektóre gatunki drobiu oraz do potraw z kapusty, fasoli i ziemniaków. Kminkiem przyprawia się sosy, zupy, wędliny oraz sery. Służy również do aromatyzowania chleba i innych wyrobów piekarniczych.
naturalnie suszony dla zachowania pełni smaku i aromatu
Kminek cały
Kminek cały
Mieszanka przyprawowa klasyczna
Najniższa cena: 2,89 zł
Mieszanka przyprawowa do kurczaka
Najniższa cena: 2,99 zł
Musztarda francuska (lekko ostra)
Najniższa cena: 4,79 zł
Mieszanka przyprawowa do karkówki
Najniższa cena: 2,99 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Najniższa cena: 2,99 zł
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Najniższa cena: 2,99 zł
Papryka słodka mielona
Najniższa cena: 1,59 zł
Mieszanka przyprawowa grzanki złociste
Najniższa cena: 2,99 zł
Musztarda delikatesowa (łagodna)
Najniższa cena: 2,99 zł
Przyprawa do frytek i ziemniaków
Najniższa cena: 2,29 zł
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Najniższa cena: 2,99 zł
Mieszanka przyprawowa pikantna
Najniższa cena: 2,89 zł
Glazura miodowo-musztardowa z chipotle (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 3,59 zł
Musztarda grillowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 6,79 zł
Natka pietruszki
Najniższa cena: 2,49 zł
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Tarta ziemniaczana z boczkiem Przygotowanie 25 min Gotowanie 45 min Porcje 4 Składniki: 300 g maki pszennej 150 g masła lub margaryny/smalcu 1 żółtko 50 ml wody 2 łyżeczki kminku Kamis Szczypta soli Nadzienie: 500 g ziemniaków pokrojonych w cienkie plastry 250 g wędzonego boczku pokrojonego w słupki 1 cebula pokrojona w kostkę 2 łyżeczki majeranku Kamis 150 ml śmietany 30 % 3 jaja 1 łyżeczka czosnku granulowanego Kamis Sól. Pieprz do smaku 1. Mąkę posiekaj z masłem, dodaj żółtka, wodę, kminek, sól, wyrób na jednolite ciasto. Odstaw na 1 godzinę do lodówki. 2. Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia. Przełóż do formy na tartę, zapiekaj ok. 20 min w temperaturze 195°C. 3. Równolegle przez 15 min gotuj ziemniaki, odcedź. 4. Boczek podsmaż z cebulą, wymieszaj z ziemniakami, dopraw majerankiem. 5. Śmietanę wymieszaj z jajkami, dopraw czosnkiem. solą i pieprzem. 6. Na cieście ułóż ziemniaki, zalej masą z jaj i śmietany. piecz w temperaturze 180°C przez ok. 25 min. 7. Możesz podawać posypane świeżym szczypiorem.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów