Potwierdzenie Twojej lokalizacji, pozwoli nam lepiej dopasować asortyment produktów i sposób dostawy Twoich zakupów. Więcej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa do ryb Kamis to aromatyczny mix wyrazistej bazylii, ostrej gorczycy i rozgrzewającego imbiru z dodatkiem uniweralnej cebuli, czosnku i natki pietruszki.
Przyprawa Kamis idealnie komponuje się z rybami - wzmacnia smak dania i podnosi walory smakowe ryby, ale nie pozbawia jej naturalnej delikatności. Nadaje się do posypywania mięsa , sprawdzi się jako dodatek do sosów i farszów. Nadaje potrawie wyrazisty, lekko pikantny smak. Nie wymaga użycia soli. Dania z dodatkiem przyprawy Kamis smakuje nawet osobom, ktore nie gustują w smaku ryb. Kamis nie zawiera glutaminianu monosodowego.
Kamis - propozycje podania:
bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
sól
czosnek
bazylia - 10%
gorczyca biała
cukier
imbir
tymianek - 3%
natka pietruszki - 3%
kwas: kwas cytrynowy
rozmaryn
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Seler | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten | Może zawierać |
Jaja | Może zawierać |
Mleko | Może zawierać |
Gorczyca | Zawiera |
Soja | Może zawierać |
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
Waga brutto 26
g
Średnia miara (e)
polski
Główny język opisu | polski |
Język danych | polski |
Wymagana wysokość na półce 145
Wymagana szerokość na półce 110
Wymagana głębokość na półce 6
GTIN 05900084235204
Wysokość 145
Szerokość 110
Głębokość 6
GTIN 05900084235464
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Łosoś ze szpinakiem Składniki (dla 4 osób): 4 filety z łososia (po ok. 200 g), 8 łyżeczek soku z cytryny, 700 g ziemniaków pokrojonych w cienkie plastry, 500 g świeżego szpinaku (lub 250 g mrożonego w liściach), 0,5 l bulionu drobiowego, 80 ml śmietanki 18%, olej, produkty Kamis: 2 łyżeczki Przyprawy do ryb, 4 łyżeczki Czosnku granulowanego. Przygotowanie: 1. Każdy filet posyp 1/2 łyżeczki przyprawy, polej 1 łyżeczką soku z cytryny, i 1 łyżką oleju. Odstaw w chłodne miejsce na pół godziny. 2. Filety ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz w piekarniku z funkcją grill w temp. 250°C przez 15 minut. 3. Na patelnię wlej 4 łyżki oleju, wrzuć ziemniaki i smaż 10 minut, od czasu do czasu mieszając. 4. Wlej bulion, dodaj czosnek, szpinak i gotuj, aż szpinak i ziemniaki będą miękkie. Dodaj śmietankę. 5. Łososia podawaj ułożonego na warstwie ziemniaków ze szpinakiem i polanego 1 łyżeczką soku z cytryny.
Kamis
Marka | Kamis |
Łososia od wieków uważano za rarytas. Nawet dziś, gdy łatwiej go zdobyć, wciąż ma status ryby wykwintnej. Najcenniejszy w łososiu jest delikatny smak i dlatego doprawia się go subtelnie. Niektórzy zapiekają go w miodowo-musztardowym sosie i posypują orzechami, lecz nawet smażony na grillu lub patelni, delikatnie zmacerowany w ziołach i przyprawach, prezentuje się i smakuje bardzo szlachetnie.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Wyprodukowano w Polsce
Nazwa funkcjonalna Mieszanka przyprawowa
Wariant Przyprawa do ryb
McCormick Polska S.A.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Więcej inspiracji znajdziecie na: www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl
www.kamis.pl
Zapisz się do newslettera i odbierz 10 zł
Kupon jest jednorazowy i przeznaczony dla nowych subskrybentów.
Aktywuje się przy zakupach od 100 zł.