LUBELLA
Makaron kokardki (farfalle)

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Makaron kokardki Lubella jest znany przede wszystkim z wyrobu wysokiej jakości zboża. Makaron został wyprodukowany ze starannie przebranych i przemielonych ziaren najlepszej pszenicy. Dzięki temu jest jędrny, sprężysty i nie skleja się po ugotowaniu, co jest jego ogromnym atutem. Znany pod inną nazwą, oryginalnie farfalle.
Makaron Lubella pasuje doskonale do sałatek, zup, zapiekanek. Komponuje się świetnie z dodatkami warzywnymi, mięsnymi oraz licznymi sosami. Tradycyjny sposób wyrabiania ciasta, porcjowania go, a także późniejszego suszenia – każdy etap ma wpływ na ostateczny smak i jakość makaronów Lubella. Farfalle nie tylko świetnie smakuje, ale także efektownie prezentuje się na stole, może dlatego to jeden z najczęściej wybieranych rodzajów makaronu przez konsumentów na całym świecie.
Polski Producent

Makaron kokardki (farfalle)
Makaron Farfalle (kokardki)
Makaron Farfalle - kokardki
Makaron spaghetti
Makaron nitki cięte (filini)
Makaron świdry (fusili)
Makaron pióra (penne rigate)
Makaron świderki (eliche)
Makaron wstążki (mafaldine corte)
Makaron gniazda wstęgi (nidi tagliatelle)
Makaron kolanka ozdobne (creste di gallo)
Makaron świderki z warzywami (eliche)
Makaron nitki (5-jajeczny)
Najniższa cena: 4,99 zł
Makaron krajanka (tagliatelline)
Makaron nitki (5-jajeczny)
Najniższa cena: 4,49 zł
Makaron krajanka (5-jajeczna)
Najniższa cena: 6,99 zł
Makaron gniazda nitki (nidi capellini)
Makaron fale (tagliatelle mosse)
Makaron świdry z orkiszem pełnoziarniste (fusili)
Najniższa cena: 4,99 zł
Jak ugotować makaron? Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l posolonej wody. Wrzuć makaron, gotuj 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice
MW FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice www.lubella.pl
Lubella
| Marka | Lubella |
Lubella Tradycja od 1881 Najlepsze ze zboża Współpracujemy z polskimi rolnikami. Posiadamy 6 etapów kontroli, od ziarenka do paczki. Mielimy zboże we własnym młynie. Łączymy pasję z doświadczeniem.
Jak odmierzyć 100 g makaronu? Odmierz 1 i 1/4 szklanki makaronu i gotowe! więcej inspiracji na: Uwielbiam.pl
Przepis dla Ciebie! Kokardki z cukinią i serem halloumi Składniki: makaron Lubella Kokardki 200 g cukinia 0,5 sztuki ser halloumi 0,5 kostki (ok. 100 g) sos Pesto Rosso: + pół słoika suszonych pomidorów w oleju (razem z olejem) + parmezan lub inny twardy ser 100 g + garść pestek lub orzechów + 1 ząbek czosnku + szczypta pieprzu Przygotowanie: Makaron to podstawa! Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotuj dodatki i sos! Cukinię pokrój w szerokie plastry skrobaczką do warzyw i sparz w wodzie z gotowania makaronu. Halloumi pokrój w plastry, nasmaruj oliwą i grilluj z obu stron na złoty kolor. Składniki na pesto zblenduj na jednolitą masę. W razie potrzeby dodaj więcej oleju z pomidorów. Połącz i ciesz się smakiem! Pesto wymieszaj ze świeżo ugotowanym makaronem, serwuj z cukinią i serem. Smacznego! Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 20 min
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów