Nasz sos składa się z surowców ekologicznych, które wspólnie tworzą produkt bogaty w silne przeciwutleniacze: likopen, beta-karoten, składniki mineralne takie jak potas, żelazo, miedź czy krzem wspomagający wchłanianie innych substancji oraz witaminy z grupy B, foliany, kwas askorbinowy i tokoferole. Likopen posiada właściwości przeciwutleniające neutralizuje wolne rodniki, których nadmiar jest główną przyczyną powstawania chorób cywilizacyjnych, w tym nowotworowych. W naszym ketchupie tradycyjny ocetzbożowy został w 2/3 zastąpiony octem jabłkowym, który paradoksalnie odkwasza organizm i reguluje równowagę kwasowo-zasadową. Nasi przodkowie używali octu jabłkowego jako remedium na stany zapalne, zaparcia, zgagę, wzdęcia, a także w przypadku chorób o podłożu bakteryjnym. Dzisiaj ocet jabłkowy, w odróżnieniu od innych surowców, nie stracił na wartości i jest polecany jako środek wzmacniający organizm, w przypadku skurczy i chorób dermatologicznych. Naturalny ketchup to nie tylko świetny dodatek do kanapek, zdrowszej wersji zapiekanek i pizzy. Możecie zagęścić nim domowe leczo na bazie papryki, cukinii i pomidorów.
PRIMAECO Ketchup łagodny bezglutenowy BIO