KAMIS
Przyprawa do piernika
Najniższa cena: 2,49 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Gałka Muszkatołowa ma intensywny korzenny zapach i lekko gorzki smak. Stosowana jest zarówno do potraw słodkich, jak i pikantnych. Przyprawia się nią pierniki, ciasta, desery owocowe, kremy i budynie. Aromatyzuje kompoty, aperitify, poncze, wino grzane i kakao. Dodaje się ją do zup, sosów, dań z jaj i serów oraz potraw z takich warzyw jak: kapusta, kalafior, marchew, pomidory i ziemniaki. Używana jest również do przyprawiania dań mięsnych np. z cielęciny, baraniny oraz do pasztetów, farszów i flaczków.
mielona w całości dla zachowania pełni smaku i aromatu
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
gałka muszkatołowa
Wymiar liczbowy 9
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 10
g
Średnia miara (e)
Przyprawa do piernika
Najniższa cena: 2,49 zł
Drożdże suszone (6 sasz. x 8g)
Najniższa cena: 8,55 zł
Przyprawa do ryb
Najniższa cena: 1,89 zł
21% taniej
Cynamon kora
Najniższa cena: 8,45 zł
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 10,79 zł
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,65 zł
Musztarda Smoky BBQ (słodko-dymna)
Najniższa cena: 4,99 zł
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,99 zł
Musztarda chrzanowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 4,25 zł
Musztarda grillowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 6,99 zł
29% taniej
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,15 zł
Musztarda stołowa (łagodna)
Najniższa cena: 4,39 zł
Pieprz kolorowy ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 9,99 zł
Musztarda czeska (słodko-ostra)
Najniższa cena: 3,99 zł
Musztarda sarepska (ostra)
Czosnek granulowany mielony w całości
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Quiche z porem Przygotowanie 20 min Gotowanie 35 min Porcje 4 Składniki: 250 g mąki 150 g masła 2 żółtka 2-3 łyżki wody szczypta soli 1 łyżka masła do wysmarowania formy Nadzienie: 100 g wędzonego boczku pokrojonego w słupki 200 g pora pokrojonego w plastry 4 jaja 300 ml śmietany 30 % 3 łyżki tartego żółtego sera ½ łyżeczki gałki muszkatołowej Kamis ½ łyżeczki czosnku granulowanego Kamis sól, pieprz czarny Przygotowanie 20 min Gotowanie 35 min Porcje 4 1. Mąkę z masłem i solą posiekaj nożem na stolnicy. Dodaj żółtka, wodę, wyrób na jednolite ciasto, następnie rozwałkuj na stolnicy, wyłóż nim tortownicę wysmarowaną masłem, tak aby brzegi były wysokie na ok. 5 cm. Odstaw do lodówki na 30 min. 2. W tym samym czasie na patelni podsmaż przez 3 min boczek, dodaj pora, smaż jeszcze ok. 3 min, lekko wystudź. 3. Jaja wymieszaj ze śmietaną i serem na jednolitą masę, dopraw gałką muszkatołową, czosnkiem, solą i pieprzem. 4. Ciasto zapiecz przez 15 min w temperaturze 190 °C. Następnie wyłóż na nie podsmażony boczek z porem i zalej przygotowaną wcześniej masą. 5. Piecz 20 min w temperaturze 180 °C.