Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Pieprz czarny ziarnisty jest powszechnie używaną przyprawą. Dodaje się go do zup, rosołu, sosów oraz potraw z mięs, warzyw i ryb. Stosowany jest również do sporządzania wytrawnej nalewki - pieprzówki. Dodaje się go na początku przyrządzania potrawy.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
owoce pieprzu
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | ||
Wartość energetyczna (kcal) | 529 | 84.64 |
Tłuszcz (g) | 22.5 | 3.6 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | ||
Węglowodany (g) | 68.7 | 10.992 |
w tym cukry (g) | ||
Białko (g) | 13 | 2.08 |
Błonnik (g) | ||
Sól (g) |
Wymiar liczbowy 16
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
g
Średnia miara (e)
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier, Wspieranie odpowiedzialnego leśnictwa, FSC C151350
Krem porowo-ziemniaczany Przygotowanie 15 min, Gotowanie 50 min, Porcje 6 Składniki: 200 g drobno pokrojonego pora 1łyżeczka pieprzu czarnego ziarnistego Kamis 3 łyżki masła 600 g ziemniaków pokrojonych w cienkie plastry 3 łyżki masła 1 l mleka 500 ml wody ½ łyżeczki gałki muszkatołowej Kamis sól do smaku 100 g pokrojonego w paski wędzonego boczku 1. Odłóż 3 łyżki pora, pozostały podsmaż razem z pieprzem na maśle. 2. Dodaj pokrojone ziemniaki, zalej mlekiem, dodaj wodę, gotuj na wolnym ogniu przez ok. 45 min. 3. Zupę zmiksuj dokładnie na jednolitą konsystencję, najlepiej w blenderze kielichowym, dopraw gałką muszkatołową i solą. 4. Boczek podsmaż z odłożonym wcześniej porem. przed podaniem dodaj do zupy.
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Dojrzewający 6 miesięcy dla uzyskania wyrazistego smaku.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl