MUTTI
Pomidory krojone z czosnkiem
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
dojrzewające w słońcu Południa
bez konserwantów
krojone pomidory (74%)
sok pomidorowy (19%)
oliwa (2%)
cukier
czosnek prażony (1%)
prażona cebula
sól kuchenna
pietruszka
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Sztuczne konserwanty | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 390
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Karton |
Waga brutto 413
g
Średnia miara (e)
polski
Pomidory krojone z czosnkiem
Pomidory krojone z bazylią
Pomidory krojone w soku pomidorowym z czosnkiem
Pomidory krojone w soku pomidorowym z bazylią i oregano
Pomidory krojone z bazylią i oregano
Pomidory w kawałkach z bazylią
Pomidory krojone w soku pomidorowym
Pomidory krojone w soku pomidorowym z czosnkiem
Pomidory krojone w soku pomidorowym z bazylią i oregano
Przecier pomidorowy
Przecier pomidorowy z ziołami śródziemnomorskimi
Przecier pomidorowy z bazylią
Pomidory całe bez skórki w soku pomidorowym
Ajvar łagodny (pasta warzywna)
Ajvar ostry (pasta warzywna)
Po otwarciu przechowywać w lodówce do trzech dni.
ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa
Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa
Podravka
Marka | Podravka |
Podravka Smaki kuchni śródziemnomorskiej
Krewetki w pomidorach Liczba porcji: 2 Czas przygotowania: 20-25 minut. 16 mrożonych surowych krewetek Tiger 250 g Pomidorów Krojonych z Oliwą i Czosnkiem Podravka ½ szklanki białego wina 1 drobno posiekany ząbek czosnku ½ łyżeczki papryczki chilli 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki Vegeta Natur oliwa z oliwek sok z połowy cytryny Przygotowanie: 1. W miseczce wymieszać ¼ szklanki oliwy z oliwek z sokiem z cytryny, czosnkiem, papryczką chili i 1 łyżeczką Vegety Natur. Krewetki zalać marynatą i odstawić na 5 minut. 2. Na rozgrzanej patelni podsmażyć krewetki w marynacie przez ok 4-5 minut. Wlać białe wino i dusić, do momentu aż odparuje, a następnie dodać pomidory krojone Podravka. Całość dusić ok 5 minut. Doprawić do smaku Vegetą Natur. 3. Krewetki podawać na ciepło posypane natką pietruszki. Kulinarna wskazówka: Danie podawać najlepiej z kawałkami cytryny, pieczywem i letnią sałatką z sałaty, pomidorów, rzodkiewki i szczypiorku.
Kraj pochodzenia: Włochy