DELECTA
Galaretka o smaku cytrynowym
Najniższa cena: 1,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Galaretki Dr. Oetker to szybki pomysł na lekki, zdrowy deser. Podawane z owocami uraczą podniebienie i zawirują kolorami na stole. Pyszny deser na wyciągnięcie ręki.
Galaretka o smaku cytrynowym
Najniższa cena: 1,99 zł
Galaretka o smaku cytrynowym bezglutenowa
Najniższa cena: 2,89 zł
Galaretka o smaku cytrynowym (bez cukru) bezglutenowa
Najniższa cena: 2,55 zł
Galaretka o smaku cytrynowym (50% mniej cukru)
Najniższa cena: 2,75 zł
Galaretka o smaku cytrynowym
Najniższa cena: 2,49 zł
Galaretka z agarem o smaku cytrynowym bezglutenowa BIO
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Najniższa cena: 0,89 zł
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Najniższa cena: 0,77 zł
Budyń o smaku waniliowym
Najniższa cena: 1,19 zł
Budyń o smaku śmietankowym
Najniższa cena: 1,19 zł
Budyń o smaku czekoladowym
Najniższa cena: 1,35 zł
Galaretka o smaku malinowym
Najniższa cena: 2,49 zł
Galaretka o smaku truskawkowym
Najniższa cena: 2,49 zł
Kwas cytrynowy
Soda oczyszczona
Budyń o smaku malinowym
Kisiel o smaku malinowym
Kisiel o smaku owoców leśnych
Kisiel o smaku wiśniowym
Kisiel o smaku żurawinowym
Kisiel o smaku truskawkowym
CLASSICA Pizza Salame e Chorizo
1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. 2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj). 3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką. W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Więcej przepisów na oetker.pl
Przepis na: Cytrynową piankę z czekoladą Składniki: Masa sernikowa: - 600 ml wody - 2 Opak. Galaretki o smaku cytrynowym Dr. Oetkera - 65-70 g Biszkoptów - 500 ml Schłodzonej śmietanki min. 30 % tł. Polewa: - 100 g Czekolady mlecznej - 50 ml Śmietanki min. 30 % tł. Sposób przygotowania: Masa sernikowa: Zagotuj wodę i odmierz 600 ml wody. Zawartość torebek z galaretką wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia. Okrągłą formę 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż biszkopty, układając je obok siebie. Do drugiego naczynia przelej schłodzoną śmietankę i ubij ją mikserem do uzyskania sztywnej i puszystej konsystencji. Ciągle mieszając, wlewaj tężejącą galaretkę (ważne, aby galaretka nie była zbyt płynna, ani za gęsta. Powinna być na tyle płynna, żeby można było ją swobodnie wlewać do śmietanki). Masę przelej do tortownicy i pozostaw ją do stężenia na około 2 godziny. Polewa: Połamaną czekoladę mleczną i śmietankę umieść w miseczce, nad garnkiem z gotującą się wodą. Rozpuszczoną czekoladą udekoruj ciasto. Wstaw do lodówki na 30 minut.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00