Zamawiam
Koszyk: 0,00

DELECTA Słodkie Specjały Ciasto Tiramisu 420g

Tiramisu ciasto w proszku

Ciasto Tiramisu - Delecta to łatwy sposób na włoski deser.
FriscoNowy, zapakowany
7,69
za 1 szt. / 420g
18.31/kg
EAN: 5900983003560
produkt wycofany
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Ciasto Tiramisu Delecta to smaczny włoski deser do samodzielnego przygotowania w domu. W pudełku znajduje się mieszanka pozwalająca na wyczarowanie wyśmienitego ciasta. Wystarczy dodać do niej kilka podstawowych składników, znajdujących się w każdym domu.

Tiramisu Delecta to doskonały sposób na przygotowanie szybkiego deseru lub przekąski dla niespodziewanych gości. Świetnie smakuje podane do popołudniowej kawy.

Ciasto Tiramisu w proszku Delecta – szybki sposób na smaczny deser:

  • Szybkość przygotowania: całość nie zajmuje więcej niż kilkadziesiąt minut
  • Klasyczny smak tradycyjnego włoskiego deseru

Składniki

Pokaż

Składniki

Ciasto: cukier, mąka pszenna tortowa, skrobia pszenna; emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym; proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku

Krem: cukier, syrop glukozowy, całkowicie utwardzony olej kokosowy, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym; skrobia modyfikowana ziemniaczana, białka mleka, substancja żelująca: karagen; ser mascarpone w proszku 2% (z mleka); stabilizator: mleczan wapnia; barwnik: karoteny; aromat

Zalecenia dla alergików

PszenicaZawiera
JajaMoże zawierać
MlekoZawiera
SojaMoże zawierać

Inne informacje o alergenach

Produkt może zawierać jaja i soję.

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyWartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na 100 gNa porcję 70 g%RWS* na porcję 70 g
Wartość energetyczna 663 kJ467 kJ6%
Wartość energetyczna 157 kcal111 kcal
Tłuszcz 4.1 g2,9 g4%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g1,9 g9%
Węglowodany 26 g18 g7%
w tym cukry 15 g11 g12%
Białko 3,9 g2,8 g6%
Sól 0,38 g0,26 g4%
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł.).

Obliczona wartość odżywcza

Składnik pokarmowyna 100gNa porcję 70 g
Wartość energetyczna (kJ)663.00000467.00000
Wartość energetyczna (kcal)157.00000111.00000
Tłuszcz (g)4.100002.90000
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)2.700001.90000
Węglowodany (g)26.0000018.00000
w tym cukry (g)15.0000011.00000
Białko (g)3.900002.80000
Sól (g)0.380000.26000

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

420

Jednostka

g

Waga brutto: 486

Wymiar liczbowy: 420

Jednostka (specyficzna): Gramów

Zawartość opakowania

Opakowanie zawiera:

300 g mieszanki do przyrządzenia ciasta

120 g mieszanki do przyrządzenia kremu

Liczba użyć

20

Użycie

ok. 1409 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji)

Rodzaj opakowania

Typ: Karton

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Wymiar produktu

Wymagana wysokość na półce211
Wymagana szerokość na półce144
Wymagana głębokość na półce59

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Tiramisu ciasto w proszku Przygotuj: Do ciasta: 4 jaja, 2 łyżki wody Do ponczu: 350 ml gorącej wody, 50 ml alkoholu, 2,5 łyżki kawy rozpuszczalnej Do kremu: 400 ml mleka Do dekoracji: 1 łyżkę kakao w proszku Sposób przygotowania: Ciasto: 1. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. 2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą. 3. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika). 4. Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej blachy. 5. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25-30 min. Poncz: 1. Zalej kawę rozpuszczalną gorącą wodą. Po ostudzeniu dolej alkohol. Krem: 1. Do wysokiego naczynia wlej 400 ml schłodzonego mleka, wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj przez 3 min. Składanie ciasta: 1. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości. 2. Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu, wyłóż połowę kremu. Przykryj całość drugą warstwą biszkoptu odwróconą miękiszem do góry. Nasącz miękisz od góry pozostałym ponczem. Na wierzch wyłóż pozostałą część kremu. 3. Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny do schłodzenia (najlepiej smakuje po 6 godzinach chłodzenia). 4. Przed podaniem posyp obficie kakao (przez sitko o drobnych oczkach). Dobra rada: Tiramisu z serkiem mascarpone. Przygotuj do kremu 250 g schłodzonego serka mascarpone i 350 ml schłodzonego mleka oraz do ponczu 50 ml likieru amaretto. Przygotuj ciasto i poncz wg sposobu podstawowego. Krem miksuj z serkiem wymieszanym z mlekiem na najwyższych obrotach przez 3 min. Postępuj dalej wg sposobu podstawowego. Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl

Informacje producenta

Pokaż

Cechy

pyszna klasyka

z mascarpone

prezent szablon do dekoracji

idealne dodatki**

opakowanie zawiera: ciasto i krem

**Opakowanie nie zawiera dodatków

Marka

Delecta

Marka: Delecta

Produkt

Nazwa funkcjonalnaCiasto w proszku
WariantTiramisu

O marce

Delecta Prosto z serca Życzymy udanych wypieków! Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca. Wypróbuj nasze ciasta Delecta Karpatka Delecta Krówka

O producencie

200 lat produkcji spożywczej we Włocławku nasza historia na www.delecta.pl

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa

Adres zwrotny

Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl

Adres internetowy

www.delecta.pl

Tagi:

DELECTA