FRANK'S
Chili crunch - panierka do kurczaka
Najniższa cena: 4,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Oryginalna japońska panierka.Tempura jest typową potrawą kuchni japońskiej i zarazem lokalnym przysmakiem. Do jej przygotowania wykorzystuje się zwykle owoce morza (cenione są zwłaszcza krewetki), ale również ryby oraz warzywa a nawet owoce. Zanurza sięje w specjalnym cieście podobnym do naleśnikowego (panierce do tempury) i krótko smaży na głębokim oleju, tworząc w ten sposób delikatną, pyszną otoczkę. Koniecznie polecamy spróbować!
do smażenia
kuchnia japońska
Chili crunch - panierka do kurczaka
Najniższa cena: 4,99 zł
Nacho cheese - panierka do kurczaka
Najniższa cena: 4,99 zł
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Chrupiący kurczak - panierka paprykowa
Chrupiący schabowy - panierka klasyczna
Chrupiący kurczak z papryką (panierka)
Chrupiący kurczak z czosnkiem (panierka)
Panierka kukurydziana BIO bezglutenowa
Panierka kukurydziana
Nuggetsy - panierka klasyczna
Panko - bułka tarta typu japońskiego (panierka)
Mieszanka do tempury (panierka do smażenia)
Makaron pszenny Udon (świeży)
Makaron pszenny (instant)
Makaron pszenny Ramen (świeży)
Mleczko kokosowe BIO (tł. 17-19%)
Mleczko kokosowe (tł. 5-7%)
Mleczko kokosowe BIO (tł. 5-7%)
Olej sezamowy (z prażonego sezamu)
Makaron ryżowy (10 mm) bezglutenowy
Makaron ryżowy (5 mm) bezglutenowy
Makaron ryżowy vermicelli bezglutenowy
Makaron ryżowy (7 mm) bezglutenowy
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Czarny sezam
Tykwa Kanpyo (marynowana)
Sos sojowy jasny (naturalnie warzony)
Sos sojowy ciemny (naturalnie warzony)
Sposób przygotowania Masę przygotuj bezpośrednio przed smażeniem. Wymieszaj mieszankę z zimną wodą w proporcji 1:1. Powstała masa powinna być lejąca, ale nie musi mieć gładkiej konsystencji. Aby uzyskać wyjątkową chrupkość dania zadbaj o niską temperaturę masy i wysoką temperaturę smażenia. Dodaj do masy 2 kostki lodu bezpośrednio przez obtaczaniem składników, a olej mocno rozgrzej. Ulubione składniki (surowe kawałki warzyw, owoców morza, mięsa) panieruj w masie pozbywając się jej nadmiaru. Smaż na złoty kolor. Wykładaj na papierowy ręcznik by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Dopraw przyprawami według uznania i podawaj z ulubionymi sosami.
Przechowywać w suchym, zacienionym oraz chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu i zużyć w ciągu 2 tygodni.
Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl
House of Asia
Marka | House of Asia |
Tempura to japońskie dania oznaczające soczyste kawałki warzyw, owoców morza czy mięsa, otoczone chrupiącym, delikatnym ciastem. Dzięki naszej mieszance przygotujesz je w zaledwie kilka minut.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów