Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

LUBELLA Mąka puszysta - Uniwersalna (typ 520) 1 kg

Mąka pszenna typ 520 uniwersalna

Data ważności: 11-10-2019
LUBELLA Mąka puszysta - Uniwersalna (typ 520) 1 kg
FriscoNowy, zapakowany
3,292,49
za 1 szt. / 1 kg
2,49 / kg
EAN: 5900049814949
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj
Mąka Uniwersalna typu 520 doskonale sprawdzi się przy różnego rodzaju wypiekach, przygotowaniu pierogów, naleśników, jak również zagęszczaniu sosów.

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyna 100g
Wartość energetyczna 1434 kJ / 338 kcal
Tłuszcz 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 68 g
w tym cukry 2,3 g
Błonnik 2,8 g
Białko 12 g
Sól 0,03 g

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

1

Jednostka

kg

Waga brutto: 1002

Wymiar liczbowy: 1

Jednostka (specyficzna): Kilogramów

Rodzaj opakowania

Typ: Torebka papierowa

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Pierogi ruskie z ziołami prowansalskimi Składniki: - 4 szklanki mąki uniwersalnej Lubella - ½ szklanki gorącej wody - 1 żółtko - 1 łyżka roztopionego i ostudzonego masła - 1 łyżka masła - 750 g ziemniaków - 350 g białego sera - 2 posiekane cebule - szczypta ziół prowansalskich - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Z mąki, żółtka, wody, masła oraz soli zagnieść ciasto. 2. Ziemniaki ugotuj, ostudź i zmiel wraz z białym serem. Dodaj podsmażoną na maśle cebulkę, sól, pieprz oraz zioła prowansalskie. 3. Cienko rozwałkuj ciasto i wytnij z niego kółka. Nałóż na nie farsz i sklej pierogi. Wrzuć je na gotującą się wodę. Gotuj, aż wypłyną. Podawaj ze smażoną cebulką. Smacznego! Ciasto jogurtowe z owocami Składniki: - 2 szklanki mąki uniwersalnej Lubella - 2 jajka - 1 szklanka jogurtu naturalnego - 1 szklanka drobnego cukru - 1 łyżeczka cukru wanilinowego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki oleju - sok z 1/2 cytryny - 400 g truskawek (lub innych owoców) - cukier puder Przygotowane: 1. Ubij jajka z cukrem i cukrem wanilinowym. Do powstałej masy dodaj jogurt, sok z cytryny, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej. Wymieszaj mikserem na jednolitą masę. 2. Wylej ciasto do tortownicy, a następnie na wierzchu ułóż owoce. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 50 minut. 3. Wyrośnięte i zarumienione ciasto ostudź i posyp cukrem pudrem. Smacznego!

Informacje producenta

Pokaż

Cechy

drobno mielona

szerokie zastosowanie: biszkopty, ciasta drożdżowe, pierogi, bułeczki, naleśniki, sosy

Marka

Lubella

Marka: Lubella

Produkt

Nazwa funkcjonalnaMąka puszysta
Wariantuniwersalna typ 520

O marce

Lubella Tradycja od 1881 Gwarancja jakości Lubella

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin

Adres zwrotny

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin

Tagi:

LUBELLA