Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

LUBELLA Mąka puszysta - Krupczatka (typ 500) 1 kg

Mąka pszenna typ 500 - krupczatka

Data ważności: 14-11-2019
Mąka puszysta - Krupczatka - Lubella
FriscoNowy, zapakowany
3,29
za 1 szt. / 1 kg
3,29 / kg
EAN: 5900049000236
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj

Niewielu z nas wie jaka jest różnica między różnymi rodzajami mąki. Często planując wypieki, zarówno słodkie jak i słone, nie zwracamy uwagi na to, jaki produkt wybieramy. Aby wszystkie potrawy wychodziły idealnie jak na zdjęciu w książce kucharskiej warto zwrócić uwagę na to, co kupujemy!Lubella Mąka puszysta Krupczatka nadaje się idealnie do wypieków lekkich, kruchych i półkruchych ciast, a także do panierowania.Krupczatka to rodzaj mąki pszennej, nazywanej inaczej jasną mąką gruboziarnistą.Mąka puszysta Lubella to gwarancja najwyższej jakości, tradycyjnie produkowana oraz idealna nie tylko do wypieków. Lubella proponuje nam funkcjonalne opakowanie, które można otwierać i ponownie zamykać bez przesypywania.

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyw 100 g produktu
Wartość energetyczna 1498 kJ /353 kcal
Tłuszcz 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 73 g
w tym cukry 2,3 g
Błonnik 3,2 g
Białko 11 g
Sól 0,03 g

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

1

Jednostka

kg

Waga brutto: 1002

Wymiar liczbowy: 1

Jednostka (specyficzna): Kilogramów

Rodzaj opakowania

Typ: Torebka papierowa

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

polski

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Pokaż

Przepisy

Nasz przepis Rogaliki z powidłami Składniki: - 3 szklanki mąki krupczatki Lubella - 200 g margaryny - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 50 g drożdży - 2 żółtka - 2 łyżki cukru - 1 opakowanie cukru wanilinowego - ¾ szklanki kwaśnej śmietany - szczypta soli - powidła śliwkowe Wykonanie: Drożdże mieszamy z cukrem i śmietaną. Następnie z mąki, proszku do pieczenia, margaryny, rozpuszczonych drożdży, żółtek, cukru wanilinowego i soli zagniatamy ciasto. Przekładamy je do miski oprószonej mąką i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Wałkujemy ciasto na grubość ok. ½ cm, kroimy na pasy o szerokości ok. 8 cm, a następnie na trójkąty. Formujemy rogaliki, nadziewając je powidłami. Pieczemy 15-20 min w temp. 200°C. Smacznego! Dobra rada Brzegi foremek, którymi wycinamy kruche ciasteczka, zawsze zanurzaj w mące. Dzięki temu ciasto się do nich nie przylepia. Mnóstwo smacznych przepisów: www.uwielbiam.pl

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Mąka puszysta krupczatka Idealna do: eklerów, ciast kruchych i ciast makaronowych

Cechy

idealna na: eklerki, ciasta kruche i ciasta makaronowe

Marka

Lubella

Marka: Lubella

Produkt

Nazwa funkcjonalnaMąka puszysta
Wariantkrupczatka typ 500

O marce

Lubella Tradycja od 1881 Gwarancja jakości Lubella Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin

Adres zwrotny

LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin