
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Niewielu z nas wie jaka jest różnica między różnymi rodzajami mąki. Często planując wypieki, zarówno słodkie jak i słone, nie zwracamy uwagi na to, jaki produkt wybieramy. Aby wszystkie potrawy wychodziły idealnie jak na zdjęciu w książce kucharskiej warto zwrócić uwagę na to, co kupujemy! Lubella Mąka puszysta Krupczatka nadaje się idealnie do wypieków lekkich, kruchych i półkruchych ciast, a także do panierowania. Krupczatka to rodzaj mąki pszennej, nazywanej inaczej jasną mąką gruboziarnistą. Mąka puszysta Lubella to gwarancja najwyższej jakości, tradycyjnie produkowana oraz idealna nie tylko do wypieków. Lubella proponuje nam funkcjonalne opakowanie, które można otwierać i ponownie zamykać bez przesypywania.

Mąka puszysta - Krupczatka (typ 500)
Najniższa cena: 3,79 zł
Mąka pszenna krupczatka
Mąka pszenna krupczatka (typ 450)
Makaron spaghetti
Mąka puszysta - Tortowa (typ 450)
Najniższa cena: 3,79 zł
Makaron świdry (fusili)
Najniższa cena: 5,99 zł
Makaron świderki (eliche)
Najniższa cena: 5,99 zł
Paluszki zakręcone z solą morską
Najniższa cena: 3,39 zł
25% taniej
Mąka puszysta - Luksusowa (typ 550)
Najniższa cena: 3,79 zł
Owsianka z bananami i truskawkami
Najniższa cena: 3,49 zł
Paluszki z sezamem
Najniższa cena: 1,99 zł
25% taniej
Makaron w kształcie ryżu
Najniższa cena: 3,79 zł
Mąka puszysta - Wrocławska (typ 500)
Najniższa cena: 3,79 zł
Owsianka z malinami i daktylami
Najniższa cena: 3,49 zł
Paluszki z solą
Najniższa cena: 4,99 zł
25% taniej
Paluszki zakręcone z ząbkiem czosnku i ziołami
Najniższa cena: 3,39 zł
25% taniej
Mąka puszysta drobno mielona - Uniwersalna (typ 520)
Najniższa cena: 4,99 zł
30% taniej
Makaron krajanka
Płatki śniadaniowe kukurydziane pełnoziarniste Corn Flakes
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Wrotkowska 1, 20-469 Lublin
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1, 20-469 Lublin
Lubella
| Marka | Lubella |
Mąka krupczatka idealna na: eklerki, ciasta kruche i ciasta makaronowe
Lubella Tradycja od 1881 Gwarancja jakości Lubella Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
więcej przepisów szukaj na: Uwielbiam.pl
Nasz przepis Rogaliki z powidłami Składniki: - 3 szklanki mąki krupczatki Lubella - 200 g margaryny - 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia - 50 g drodzy - 2 żółtka - 2 łyżki cukru - 1 opakowanie cukru waniliowego - ¼ szklanki kwaśnej śmietany - szczypta soli - powidła śliwkowe Wykonanie: Drożdże mieszamy z cukrem i śmietaną. Następnie z mąki, proszku do pieczenia, margaryny, rozpuszczonych drożdży, żółtek, cukru wanilinowego i soli zagniatamy ciasto. Przekładamy je do miski oprószonej mąką i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Wałkujemy ciasto na grubość ok. ½ cm kroimy na pasy o szerokości ok. 8 cm, a następnie na trójkąty. Formujemy rogaliki, nadziewając je powidłami. Pieczemy 15-20 min w temp. 200°C. Smacznego! Dobra rada Brzegi foremek, którymi wycinamy kruche ciasteczka, zawsze zanurzaj w mące. Dzięki temu ciasto się do nich nie przylepia.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów