CELIKO
Ciasto brownie bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ciasto kopiec kreta to idealne rozwiązanie, gdy w lodówce świeci pustkami, a za drzwiami już czekają niezapowiedziani goście. Krótki czas przygotowania i pyszny smak to najlepsza recepta na spontaniczne spotkania. Po produkty Dr. Oetkera możesz sięgnąć także wówczas, gdy będziesz szukać nowej kulinarnej inspiracji.
Ciasto przyciąga nie tylko oryginalną nazwą i fantastycznym wyglądem, ale przede wszystkim niepowtarzalnym smakiem. W opakowaniu produktu znajdziesz saszetki z gotowymi mieszankami, dzięki którym w okamgnieniu przygotujesz pyszne łakocie, cieszące nie tylko oko, ale przede wszystkim kubki smakowe.
Ciasto Dr. Oetkera:
w środku: ciasto, masa, płatki czekolady
polska receptura
Ciasto brownie bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto biszkoptowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,79 zł
Ciasto kruche bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 6,99 zł
14% taniej
Muffiny klasyczne (z foremkami) bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto drożdżowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Gofry - mieszanka do wypieku
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Naleśniki z mąką gryczaną bezglutenowe BIO - mieszanka do wypieku
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Najniższa cena: 0,69 zł
Kwas cytrynowy
Najniższa cena: 1,45 zł
Budyń o smaku waniliowym
Najniższa cena: 1,19 zł
Budyń o smaku czekoladowym
Najniższa cena: 1,32 zł
Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru
Najniższa cena: 3,49 zł
Budyń o smaku śmietankowym
Najniższa cena: 1,19 zł
Sernix - dodatek do pieczenia sernika (na 1kg twarogu)
Najniższa cena: 2,15 zł
Sos czekoladowy
Najniższa cena: 7,15 zł
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Soda oczyszczona
Pizza z salami
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii) XXL
Pizza z pieczarkami
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna uniwersalna
CLASSICA Pizza Salame e Chorizo
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Polecamy formy Dr. Oetkera! Ø 24 cm
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl
Przygotuj Kopiec Kreta z ulubionymi owocami Dodaj: do ciasta: - 100 g miękkiej margaryny - 2 jaja - 75 ml mleka (ok. 7 łyżek) - 3 banany (lub inne owoce) do masy: - 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł. - 100 ml letniej wody (ok. 10 łyżek) do nasączenia: - 3 łyżki wody, cukier, sok z cytryny (do smaku) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C (bez termoobiegu). Okrągłą formę wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj margarynę, jaja i mleko. Całość miksuj początkowo na niskich, a następnie na wysokich obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto rozłóż równomiernie w formie. 2. Pieczenie Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 35-45 min Upieczone ciasto oddziel ostrym nożem od brzegów formy, zdejmij obręcz i wystudź. Masę można ubijać dopiero po ostudzeniu i wydrążeniu ciasta. 3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów Wyłóż ciasto na płaski talerz i łyżką wydrąż miąższ na głębokości 0,5 cm, zostawiając na brzegu 1 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Wydrążony spód ciasta nasącz (3 łyżki wody z cukrem i sokiem z cytryny do smaku). Banany obierz, przekrój wzdłuż i płaską stroną ułóż na wydrążonym cieście (aby nie zmieniły barwy możesz je skropić sokiem z cytryny). 4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno (ok. 5 min na najwyższych obrotach). Do oddzielnego naczynia wlej letnią wodę, wsyp mieszankę do masy i miksuj przez 0,5 min. Tak przygotowaną mieszankę przełóż natychmiast do ubitej śmietany, delikatnie wymieszaj, a następnie stopniowo dodawaj płatki czekoladowe. Masę wyłóż na banany pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Łyżką uformuj kopułę i posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na ok. 2 godz. do lodówki. Ciasto może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta Smacznego :) Zamień Kopiec Kreta w... Borówkowy las Wiśniowy sad Cud malina!
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00