FRISCO FRESH
Ziemniaki bataty słodkie 2-5 szt
1. Mokre składniki: Do miski wlej mleko, wbij jajka i dodaj roztopione i lekko ostudzone masło. Wymieszaj dokładnie, aż składniki dobrze się połączą, tworząc jednolitą mieszankę. Mikser nie jest konieczny. Najlepiej wymieszać trzepaczką
2. Suche składniki: Do osobnej miski przesiej mąkę, a następnie dodaj cukier, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Wymieszaj całość, aby składniki były równomiernie rozprowadzone.
3. Łączenie składników: Dodaj suche składniki do mokrych, mieszając tylko do momentu, gdy masa stanie się gładka i bez grudek. Po połączeniu składników odstaw ciasto na kilka minut, aby odpoczęło.
4. Smażenie:Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Wylewaj porcje ciasta, tworząc okrągłe pancakes. Smaż je przez około 1,5-2 minuty z każdej strony, aż się delikatnie zarumienią i wyrosną.
5. Podanie: Gotowe pancakes podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami – syropem klonowym, miodem czy świeżymi owocami.
1. Przygotowujemy glazurę: liść laurowy, pieprz i piwo gotujemy i redukujemy o połowę, dodajemy musztardę Heinz, sos sojowy i sos worcester oraz miód. Dokładnie mieszamy i studzimy.
2. Żeberka solimy, doprawiamy pieprzem.
3. Rozpalamy grill.
4. Kładziemy żebro od strony kości na ruszcie.
5. Pieczemy przez ok. 1,5 godz., smarując od czasu do czasu glazurą, by uniknąć wysuszenia. Skrzydełka przekładamy na drugą stronę aby odpowiednio się zgrillowały.
1. Kaszankę grillujemy aż będzie gorąca. Następnie zdejmujemy osłonkę i przesypujemy farsz do miseczki. Całość doprawiamy sosem barbecue Heinz.
2. Bułki do hot dogów grillujemy przez kilka minut aż będą chrupiące.
3. Korniszony oraz papryczkę chilli kroimy w plastry. Szczypiorek drobno siekamy.
4. Gotowe bułki faszerujemy kaszanką, układamy pokrojone korniszony wraz z chilli. Posypujemy szczypiorkiem oraz prażoną cebulką.
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
Na maśle podsmaż drobno posiekaną cebulkę i czosnek. Dodaj miód, sól i pierz i wymieszaj. Ugotuj wg instrukcji na opakowaniu kaszę jaglaną. Do ostudzonej kaszy dodaj fasolę, cebulkę wraz z czosnkiem oraz pozostałe przyprawy i musztardę Classic Roleski. Wszystko dokładnie wymieszaj, następnie zblenduj na gładką masę.
Formę natłuść oliwą i posyp bułką tartą. Dno formy wyłóż żurawiną i na nią wylej masę. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 45-50 minut. Po upieczeniu wyjmij pasztet z piekarnika (ale nie z formy) i daj mu odpocząć (masa będzie bardzo delikatna). Następnie wstaw do lodówki na min. 8 godzin. Po tym czasie możesz go wyjąć z formy i pokroić.
Pasztet podaj ze świeżym pieczywam , czy też np. ćwikłą lub z musztardą classic Roleski.
Mrożone krewetki rozmrażaj wcześniej, oczyść z pancerzyków i dopraw solą i pieprzem. Czosnek pokrój w cienkie plasterki.Na patelni rozgrzej oliwę z masłem, dodaj krewetki oraz czosnek. Smaż przez kilka minut, a jeśli Twoje krewetki są surowe (szare) to dodaj dodatkowe 2 minuty przygotowania. Następnie dodaj białe wino i sok z cytryny i jeszcze chwilkę podgrzewaj. Na talerzu lub w miseczkach układaj sałaty, a na nich podsmażone krewetki wraz z czosnkiem. Dołóż pomidorki przekrojone na pół lub na mniejsze kawałki i polej sosem KETO tysiąca wysp. Możesz ozdobić sałatkę jeszcze świeżymi ziołami.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż nachos. Posyp fasolą i startym żółtym serem.
Wbij pomiędzy 3 jajka, dorzuć pomidorki i piecz w temperaturze 200°C przez 10 minut.
Podawaj na ciepło z pokrojonym awokado, Dipem serowym a na koniec posyp szczypiorkiem i chili.
Rogale przekrój wzdłuż na pół. Każdą połówkę posmaruj. Ketchupem Premium Pikantnym. Na spody połóż po 2 plastry szynki i złóż rogale w całość. Do miski dodaj mleko, śmietanę, jajka i przyprawy. Dokładnie wymieszaj, do połączenia całości. Do naczynia do zapiekania włóż croissanty. Zalej masą jajeczną i zostaw na 15-20 minut, żeby nasiąknęły. Pomiędzy rogale dodaj starty żółty ser. Zapiekankę piecz w 180°C przez około 40 minut. Zapiekankę podawaj na ciepło, posypaną szczypiorkiem.
Przygotowuj warzywa: cebulę i paprykę drobno pokrój, a cukinie przekrój wzdłuż na pół i wydrąż z niej jak najwięcej środka. Odrzuć gniazda nasienne, a pozostały wydrążony miąższ posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i smaż, aż do zarumienienia, następnie dodaj paprykę i smaż jeszcze przez kilka minut, co jakiś czas mieszając.
Dodaj mięso mielone, dopraw solą i pieprzem i smaż, do momentu, aż mięso się zarumieni.
Do farszu dodaj Ketchup Premium Łagodny oraz kukurydzę.
Duś jeszcze przez 10 minut. Gotowym farszem nadziej wydrążone cukinie i piecz przez
30 minut w temperaturze 200°C.
Na 10 minut przed końcem pieczenia posyp cukinie startym żółtym serem.
Podawaj na ciepło, polane dodatkową porcją ketchupu, posypane szczypiorkiem, cebulką i kukurydzą
1. Kurczaka pokrój na mniejsze kawałki, oprósz przyprawą i dokładnie wymieszaj, a następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym i posmaruj olejem.
2. Piecz pod przykryciem przez 50 min. w temp 185℃
Wskazówka: Najlepiej podawaj z gotowaną kukurydzą, limonką i frytkami.
1. Ze skrzydełek odetnij lotki, oprósz je przyprawą i dokładnie wymieszaj. Następnie ułóż w naczyniu żaroodpornym i posmaruj olejem.
2. Piecz pod przykryciem przez 60 min. w temp. 185 ℃
Wskazówka: Najlepiej podawaj z dipem blue cheese, świeżymi warzywami i frytkami.
1. Łososia pokrój na porcje, oprósz przyprawą, dokładnie wymieszaj, ułóż w naczyniu żaroodpornym.
2. Piecz pod przykryciem przez 25 min. w temp 180℃.
Wskazówka: Najlepiej podawaj z grillowanymi warzywami, frytkami, kwaśną śmietaną z dodatkiem soku z cytryny.
Ziemniaki bataty słodkie 2-5 szt
Ziemniak francuski
Kukurydza mini kolby, 8-12 szt.
Kukurydza gotowana vacum 2szt.
Kukurydza słodka gotowana 2szt BIO
Kukurydza gotowana
Ser cheddar Mild Red
Ser cheddar Mild White
Ser cheddar Red, plastry
Ser Cheddar w plastrach
Ser Cheddar Red plastry
Ser kremowy w plastrach Cheddar
Ser Cheddar Mild Irish plastry
Ser cheddar Mild Red
Ser tarty Red Cheddar
Kawałki sera cheddar smak Tzatziki & Chilli
Kawałki sera cheddar smak BBQ
Kawałki sera cheddar smak Cajun
Ser Cheddar Mild Irish tarty
Plastry wegańskie o smaku sera Cheddar
Serek kremowy, cheddar
Kabanosy Nadziane Cheddar
Najniższa cena: 5,99 zł
Roślinne kabanosy piri-piri
Kabanosy amerykańskie
Skrzydełko indyka
Mięso z nogi (480g-720g)
Parówki z szynki
Parówki z serem cheddar
Stówki Parówki z szynki
Najniższa cena: 7,49 zł
Berlinki z szynki
Najniższa cena: 6,99 zł
high protein parówki z piersi kurczaka 200 g
Parówki Proteina+ 100% mięsa bez konserwantów
Parówki 100% mięsa z szynki bez konserwantów
Parówki Dobrusie 100% mięsa bez konserwantów
Najniższa cena: 5,39 zł
17% taniej
Parówki Dobre
Boczek surowy wędzony w kostce
Boczek surowy wędzony - plastry
Boczek w słupkach
Najniższa cena: 5,49 zł
Boczek wędzony parzony - plastry
Najniższa cena: 7,15 zł
Boczek wędzony - plastry
Najniższa cena: 7,15 zł
Żeberka wieprzowe paski ekstra (880g-1320g)
Boczek wieprzowy bez kości marynowany plastry na grill (240g-360g)
Big Burger wołowy 2 szt.
Burgery wołowe
Żeberka wieprzowe paski extra (520g-780g)
Karkówka wieprzowa bez kości marynowana plastry na grill (480g-720g)
Żeberka wieprzowe trójkąty wolno gotowane z warzywami (720g-1080g)
Żeberka miodowe BBQ
Golonka wieprzowa ze skórą gotowana
Hamburger drobiowy Classic
Chicken Bites
Skrzydła pikantne
Skrzydła łagodne
Burger z kurczaka
Burger z kurczaka z serem
Nuggetsy z kurczaka
Cena przed obniżką: 12,65 zł
Polędwiczka panierowana
Kebab z kurczaka gyros
Polędwiczki z kurczaka panierowane
Najniższa cena: 12,99 zł
Nuggetsy z kurczaka w tempurze
Najniższa cena: 11,49 zł
Pulpeciki z kurczaka
Filety z piersi kurczaka panierowane
Skrzydełka z kurczaka panierowane pikantne
Polędwiczki z piersi kurczaka panierowane pikantne
Nuggetsy z piersi kurczaka
Skrzydełka pieczone w marynacie klasycznej
Polędwiczki z piersi kurczaka panierowane łagodne
Filet z piersi kurczaka pieczony
Noga z kurczaka pieczona
Skrzydełka pieczone piwoszki
Cena przed obniżką: 22,19 zł
Burgery z batata i marchewki mrożone