Ładowanie...
Olej, oliwa, octy
BIG NATURE Sól himalajska rożowa drobna 600 g

odbierz za 1 gr

BIG NATURE Sól himalajska rożowa drobna
Zobacz promocję
Jeśli potrawy smażone, to tylko na oleju, jeśli wiosenne sałatki, nie może zabraknąć w nich oliwy z oliwek. Tłuszcze roślinne ze względu na wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych powinny być dla nas chlebem powszednim. Zamiast smalcu – olej roślinny. Takie zalecenie na pewno otrzyma każdy, kto cierpi na choroby serca. Stosując się do tego wskazania warto sprawdzić, jaki rodzaj tłuszczu powinien być stosowany do konkretnych potraw. Jeśli potrzebny nam olej do smażenia, to najlepiej rzepakowy, raczej nie słonecznikowy, lniany lub sojowy. Te rodzaje należy zachować do potraw na zimno. Do krótkiej obróbki cieplnej może nadać się najlepsza oliwa z oliwek, tzw. extra virgin, powstała ze świeżych i zdrowych owoców. Trzeba jednak pamiętać, że pod wpływem wysokiej temperatury traci część swoich wartości odżywczych. Oliwa do smażenia może być także gorszej jakości, rafinowana. Wiele rodzajów oleju oferuje Nasz supermarket internetowy. Sklep online Frisco.pl proponuje na przykład oliwę extra vergine. Jeśli zdecydujesz się na jej zakup, wykorzystasz ją także do pysznych, włoskich sałatek. Aby przygotować klasyczny, ziołowy sos, warto także kupić ocet winny, który nada charakterystyczny smak i aromat. Szerokie działanie zdrowotne ma także ocet jabłkowy, zalecany zwłaszcza osobom cierpiącym na alergie, choroby stawów albo bóle gardła. Wszystkie te produkty możesz mieć w swojej kuchni nie wychodząc z domu – a jedynie logując się na stronie Frisco.pl i realizując zakupy przez Internet.