Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
To kompozycja dojrzewających w słońcu pomidorów, uprawianych w sposób zrównoważony, oraz aromatycznych ziół. Kaszotto pomidorowe z cukinią i papryką, przygotowane na bazie tego produktu, zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Połączenie pomidorów, papryki i cebuli, aromatycznych ziół: tymianku, rozmarynu i pietruszki, podkreślone nutą ostrości pieprzu cayene, w mig zniknie z talerzy. Bez dodatku glutaminianu sodu, konserwantów i sztucznych barwników.
gwarantujemy: warzywa ze zrównoważonego rolnictwa, sposób na urozmaiconą dietę, doskonały smak
bez barwników
bez dodatku glutaminianu sodu
koncentrat pomidorowy* (30,7%)
mąka PSZENNA
cukier
skrobia
cebula*
sól jodowana
hydrolizowane białko roślinne
aromaty
tłuszcz palmowy
papryka* (1,8%)
czosnek*
tymianek*
rozmaryn
natka pietruszki*
pieprz czarny
pieprz cayenne (chili)
zageszczony sok z cebuli*
sól
ekstrakt drożdżowy
olej słonecznikowy
kwas: kwas cytrynowy
*Uprawiane w sposób zrównoważony
Może zawierać jaja, soję, mleko, seler i gorczycą.
Wartość energetyczna | 1522 kJ | 18.00% | |
w 100 g: 482 kJ/115 kcal | |||
%referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
**1 porcja dania ≈ 316 g |
Barwniki | Nie zawiera |
MSG (glutaminian) | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 46
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
g
Średnia miara (e)
4
Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji.
polski
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywać w temperaturze otoczenia.
1 porcja** zawiera: 1522 kJ 364 kcal 18%* w 100 g: 482 kJ/115 kcal *%referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). **1 porcja dania ≈ 316 g
Przygotuj: 200 g kaszy bulgur (lub gryczanej, jaglanej, pęczak) 200 g cukinii 1 cebulę 1 czerwoną paprykę 1 żółtą paprykę oliwę do smażenia 4 porcje Sposób przygotowania: 1. Cukinię pokrój w półplasterki, a cebulę i paprykę pokrój w paseczki. 2. Warzywa podsmaż w garnku na rozgrzanej oliwie i przełóż je do innego naczynia. Do garnka wsyp kaszę, chwilę podsmaż, a następnie zalej 700 ml wody. Gotuj powoli pod przykryciem około 20 minut. 3. Po tym czasie z powrotem wrzuć warzywa i wsyp zawartość opakowania. Całość gotuj jeszcze 5 minut. W razie potrzeby dodaj więcej wody i gotuj kolejnych kilka minut. Rada: 1. Jeśli masz ochotę na danie mięsne, dodaj do kaszotto pokrojoną w półplasterki kiełbasę, oraz kilka łyżek sera, najlepiej parmezanu. Udekoruj natką pietruszki. 2. Podawaj z porcją ulubionych warzyw.
Knorr
Marka | Knorr |
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska Kompozycja pomidorów, ziół ł i przypraw do przygotowania dania Kaszotto pomidorowe z cukinią i papryką
Odkryj więcej przepisów na www.przepisy.pl
Unilever Polska Sp. z o.o.
skr. poczt. 315, 00-987 Warszawa 4 „Knorr"
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Unilever Polska Sp. z o.o., skr. poczt. 315, 00-987 Warszawa 4, „Knorr” Odwiedź: www.przepisy.pl Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Infolinia: 801 109 387
www.przepisy.pl