Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Gorący klimat Indii znajduje odzwierciedlenie w smaku uprawianej w tym rejonie papryczki chili. Chili to jedna z najczęściej wykorzystywanych przypraw kuchni indyjskiej. Sprawdza się jako dodatek do zup, sosów, dań z fasoli, mięsa czy owoców morza, wpływając na ich wyrazistość oraz ostateczny smak potraw.
Może zawierać gluten (zboża), mleko, jaja, seler i gorczycę.
100% chili z Indii
Seler | Może zawierać |
Zboża zawierające gluten | Może zawierać |
Jaja | Może zawierać |
Mleko | Może zawierać |
Gorczyca | Może zawierać |
15
g
Typ | Torebka |
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
polski
GTIN 08714100892466
Wymiar liczbowy 15
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Średnia miara (e)
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Kurczak curry Składniki: - 700 g biodra z kurczaka bez skóry i kości - 2 cebule - 1 puszka mleka kokosowego - 2 ząbki czosnku - 1 puszka pomidorów pelatti - 200 g marchewki - 200 g zielony groszek (np. mrożony) - 200 g zielona fasolka szparagowa (np. mrożona) - 200 g ciecierzyca z puszki - 2 kawałki kory cynamonu - 1 łyżka Kminu Rzymskiego Knorr - 3 Goździki Knorr - 1 opakowanie Curry Knorr - 50 ml oleju roślinnego - 2 łyżki Chili z Indii Knorr Sposób przygotowania: 1. Na rozgrzanym oleju podsmaż kawałki kurczaka, a następnie przełóż je do innego naczynia. W tym samym garnku podsmaż goździki i cynamon, gdy zaczną intensywnie pachnieć dodaj pokrojone w kostkę cebulę i marchew, smaż, aż warzywa się delikatnie zrumienią, dodaj posiekany czosnek, kmin rzymski, Chili Knorr i curry, smaż aż przyprawy zaczną się przyklejać do dna garnka, wlej mleko kokosowe i pomidory z puszki, dodaj podsmażone mięso. 2. Gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 30 min aż mięso będzie miękkie, dodaj wtedy pozostałe warzywa i gotuj jeszcze ok. 10 min. 3. Sosu nie powinno być dużo w stosunku do kurczaka i warzyw. Więcej inspiracji znajdziesz na: www.przepisy.pl
Gorący klimat Indii znajduje odzwierciedlenie w smaku uprawianej w tym rejonie papryczki chili. Chili to jedna z najczęściej wykorzystywanych przypraw kuchni indyjskiej. Sprawdza się jako dodatek do zup, sosów, dań z fasoli, mięsa czy owoców morza, wpływając na ich wyrazistość oraz ostateczny smak potraw.
gwarancja pochodzenia - Indie
Knorr
Marka | Knorr |
Nazwa funkcjonalna Chili z Indii
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa
Unilever Polska Sp. z o.o. Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa Odwiedź: www.przepisy.pl Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
801109387
www.przepisy.pl
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134 02-305 Warszawa