DELECTA
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 9,15 zł
13% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Wyczaruj bajkowe święta, pełne magicznych kształtów, cudownych zapachów, a do tego pyszne i kolorowe! Dzięki Pierniczkom z kartonika pyszne ciasto będzie gotowe w dosłownie kilka minut. W opakowaniu znajdziesz mix do ciasta, za pomocą którego możesz przygotować ok. 70 szt. pysznych pierniczków, dodając jedynie 100g masła i 1 jajko. W każdym kartoniku znajduje się 1 foremka z zimowej kolekcji Dr. Oetkera. Wystarczy kilka chwil, by niezwykły aromat pierniczków wypełnił Twój dom zapachem Świąt.
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 9,15 zł
13% taniej
Gofry - mieszanka do wypieku
Muffiny klasyczne (z foremkami) bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto brownie bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Naleśniki z mąką gryczaną bezglutenowe BIO - mieszanka do wypieku
Ciasto drożdżowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Ciasto kruche bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Najniższa cena: 0,89 zł
Budyń o smaku czekoladowym
Najniższa cena: 1,35 zł
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Najniższa cena: 0,77 zł
Budyń o smaku waniliowym
Najniższa cena: 1,19 zł
Budyń o smaku śmietankowym
Najniższa cena: 1,19 zł
Galaretka o smaku malinowym
Najniższa cena: 2,49 zł
Galaretka o smaku truskawkowym
Najniższa cena: 2,49 zł
Galaretka o smaku cytrynowym
Najniższa cena: 2,49 zł
Soda oczyszczona
Pizza z salami
Kwas cytrynowy
Pizza 4 sery
Pizza z szynką i pieczarkami
Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru
Żelatyna uniwersalna
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii) XXL
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ilość pierniczków z 1 opakowania jest uzależniona od wielkości użytej foremki.
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodaj:
- 100 g miękkiego masła
- 1 jajko
- mąkę do podsypania
Sposób przygotowania
1. Przygotowanie ciasta
Do miski wsyp mieszankę do pierniczków, dodaj masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiej konsystencji. Wyrobione ciasto włóż na 15 minut do zamrażalnika. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
2. Wykrawanie pierniczków
Piekarnik nastaw na 175°C (bez termoobiegu). Schłodzone ciasto podziel na połowę. Jedną część włóż do lodówki, a drugą rozwałkuj na cienki placek o grubości ok. 3 mm, podsypując ciasto i wałek mąką. Za pomocą foremek wycinaj pierniczki i przekładaj je na blachę, używając noża.
3. Pieczenie
Wstaw do podgrzanego piekarnika i piecz wg zaleceń:
Temperatura: 175°C
Czas pieczenia: ok. 10 min
Po upieczeniu wystudź i udekoruj pierniczki.
Powtórz czynności z resztą ciasta.
Pysznej zabawy!
Po upieczeniu pierniczki można przechowywać w zamkniętym pojemniku przez ok. 30 dni.
Wyczaruj Bajkowe Święta
Inspiracji szukaj na www.oetker.pl
ok. 70 pierniczków
seria limitowana
w środku 1 foremka z zimowej kolekcji
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Nazwa funkcjonalnaPierniczki
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Więcej foremek kupisz na
ws.pl/foremki
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00