Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Chleb wypiekany w 100% z ekologicznej mąki żytniej, na naturalnym zakwasie. Do jego wypieku stosuje się metodę fermentacji wielofazowej. Pozwala to zachować wszelkie walory odżywcze zawarte w zbożu oraz nadaje mu charakterystycznego smaku i zapachu. Chleb żytni polecany jest przez dietetyków, ponieważ zawiera dużą ilość błonnika, który korzystnie wpływa na pracę układu pokarmowego. Chleb żytni BIO charakteryzuje się najwyższą jakością surowców, zbilansowaną zawartością składników pokarmowych oraz wyjątkowym smakiem.
Mimo zachowania najwyższej staranności podczas kontroli produkt może zawierać zanieczyszczenia organiczne: części łodygi, łuski ziarna.
Zakwas żytni (ekologiczna mąka żytnia Typ 580 23,2%, woda), ekologiczna mąka żytnia Typ 580 34,8%, woda, sól himalajska niejodowana, olej rzepakowy BIO, piekarskie drożdże prasowane.
Produkt może zawierać orzechy, sezam oraz mleko i produkty pochodne.
Produkt do bezpośredniego spożycia.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.