Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kiełbasa wieprzowa, wędzona, parzona, suszona. Kiełbasa w jelitach baranich - Ø 16-18 mm, długość odkręcania batonu 16-17 cm. Końce odcinków mogą być lekko zgięte; powierzchnia równomiernie pomarszczona, sucha czysta, osłonka ściśle przylega do masy mięsnej. Konsystencja bardzo ścisła, krucha. Barwa batonu brązowa – do ciemnobrązowej. Barwa na przekroju ciemnoróżowa do czerwonej z odcieniem wiśniowym , tłuszczu biała. Smak i zapach charakterystyczne dla kiełbasy wieprzowej z mięsa peklowanego, wędzonej parzonej, suszonej, wyraźnie słony z lekkim wyczuciem kminku.
KABANOS WIEJSKI
PRODUKT BEZGLUTENOWY. Kiełbasa wieprzowa drobno rozdrobniona wędzona, parzona, suszona
100 g wyrobu wyprodukowano ze 160 g mięsa wieprzowego .
Składniki: mięso wieprzowe, sól, cukier, przyprawy ( kminek 0,2%, pieprz czarny 0,1%, czosnek, lubczyk),
substancja konserwująca: azotyn sodu. Osłonka jadalna - jelito baranie.
Może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SELER, SOJĘ.
Pakowano w atmosferze ochronnej. Przechowywać w temperaturze: od +2°C do +22°C i
i wilgotności względnej powietrza nie przekraczającej 85%. Biały nalot, który może powstać
na powierzchni kiełbasy jest skutkiem naturalnych procesów
zachodzących podczas przechowywania. Po otwarciu spożyć w ciągu 72 godzin, lecz nie później niż po terminie przydatności do spożycia.