LUBELLA
Makaron wstążki (mafaldine corte)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Makaron Lubella wytwarzany jest z wysokiej jakości pszenicy. Specjalny proces mielenia pozwala otrzymać z niej mąkę, dzięki której makaron jest odpowiednio twardy i doskonale sprężysty. Odpowiedni proces suszenia sprawia, że makaron Lubella nie skleja się i zachowuje naturalny zapach oraz złocisty kolor.
Polski Producent
Makaron wstążki (mafaldine corte)
Makaron gniazda wstążki (nidi tagliatelline)
Makaron świderki (eliche)
Najniższa cena: 4,39 zł
Makaron świdry pełnoziarniste (fusilli)
Najniższa cena: 4,35 zł
Makaron kokardki pełnoziarniste (farfalle)
Najniższa cena: 4,35 zł
Makaron pióra pełnoziarniste (penne rigate)
Najniższa cena: 4,35 zł
Makaron krajaneczka
Makaron gniazda wstęgi pełnoziarniste (nidi tagliatelle)
Najniższa cena: 4,35 zł
Makaron pióra (penne rigate)
Makaron świdry (fusili)
Makaron spaghetti
Mąka puszysta - Poznańska (typ 500)
Najniższa cena: 3,99 zł
Makaron nitki (5-jajeczny)
Makaron spaghetti pełnoziarniste
Najniższa cena: 4,35 zł
Makaron świderki (eliche) w 2 min.
Najniższa cena: 4,35 zł
Mąka puszysta - Luksusowa (typ 550)
Mąka puszysta - Tortowa (typ 450)
Makaron kokardki (farfalle)
Jak ugotować makaron? Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l posolonej wody. Wrzuć makaron, gotuj 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice, PL
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k. ul. Chopina 10, 34-100 Wadowice, PL www.lubella.pl
Lubella
Marka | Lubella |
Lubella Tradycja od 1881 Najlepsze ze zboża Współpracujemy z polskimi rolnikami. Posiadamy 6 etapów kontroli, od ziarenka do paczki. Mielimy zboże we własnym młynie. Łączymy pasję z doświadczeniem.
więcej inspiracji na: Uwielbiam.pl Jak odmierzyć 100 g makaronu? Odmierz 1 i 1/4 szklanki makaronu i gotowe!
Przepis dla Ciebie! Wstążki w sosie z macarpone z gruszkami i szpinakiem Składniki: makaron Lubella wstążki 200 g 2 gruszki (ze skórką) serek mascarpone 200 g 6 orzechów włoskich 1 łyżka masła klarowanego garść szpinaku Dodatkowo: szczypta gałki muszkatołowej i cukru trzcinowego (lub cukru białego) Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 30 min Przygotowanie: Makaron to podstawa! Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przy odcedzaniu pozostaw 1/3 szklanki wody z gotowania makaronu. Przygotuj dodatki! Na maśle podsmaż pokrojone w ćwiartki gruszki, pod koniec dodaj cukier i chwilę podsmaż. Kiedy gruszki będą miękkie, ale nadal jędrne, dodaj serek mascarpone oraz wlej pozostałą wodę z gotowania makaronu. Całość mieszaj, aż powstanie jednolity sos. Połącz i ciesz się smakiem! Makaron wymieszaj z ciepłym sosem i dopraw gałką muszkatołową do smaku. Na koniec dodaj liście szpinaku oraz orzechy włoskie. Smacznego!
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów