Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Imbir ma mocny, nieco cytrynowy zapach i korzenny, palący smak. Łagodzi bóle żołądkowe i wzmaga apetyt. Przyprawia się nim ciasta, pierniki, herbatniki, kisiele i budynie. Służy do aromatyzowania kompotów, likierów, grzanego wina oraz piwa.Charakterystyczny, wyrafinowany smak nadaje zupom (fasolowej, ziemniaczanej), potrawom z drobiu, ryżu czy jajek. Imbir dodawany jest do marynat z dyni i ogórków, sosów, pasztetów i flaków. Jest składnikiem wielu mieszanek przyprawowych, m.in. curry.
mielony w całości dla zachowania pełni smaku i aromatu
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
imbir mielony
Określenie | w 100g | w jednostce |
---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1406 | 210.9 |
Wartość energetyczna (kcal) | 336 | 50.4 |
Białko (g) | 8.3 | 1.245 |
Tłuszcz (g) | 3.7 | 0.555 |
Węglowodany (g) | 67.3 | 10.095 |
Wymiar liczbowy 15
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Zapakowano w | Polska |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 19
g
Średnia miara (e)
GTIN 05900084207980
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Glazurowana brukselka Przygotowanie 10 min Gotowanie 25 min Porcje 3 Składniki: 100 g pokrojonego w słupki boczku 500 g brukselek przekrojonych na pół ½ szklanki bulionu drobiowego lub wołowego 2 łyżki miodu ¾ łyżeczki imbiru mielonego Kamis 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej sok z ½ pomarańczy sól, pieprz do smaku 1. Boczek smaż na dużej patelni aż będzie chrupiący, przełóż na talerz. 2. Z patelni odlej tłuszcz, pozostawiając ok. 1 łyżki, ułóż brukselkę na przekrojonej stronie, smaż ok. 2 min. 3. Bulion, miód, imbir, skórkę pomarańczową i sok wymieszaj dokładnie w misce, wlej na patelnię. Gotuj bez przykrycia na średnim ogniu ok. 10-15 min do momentu odparowania płynów, dopraw do smaku solą i pieprzem. 4. Przed podaniem posyp boczkiem.
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl