PRYMAT
Kurkuma mielona

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Nazywana jest również szafranem indyjskim. Z rośliny tej uzyskuje się przyprawę i żółty barwnik zwany kurkuminą. Suszone kłącza Kurkumy mają przyjemny aromat oraz korzenny, lekko gorzki smak. Mieloną Kurkumę używa się do barwienia ryżu,makaronu i warzyw konserwowanych w occie. Przyprawia się nią sosy, potrawy z drobiu, zupy kremowe i omlety. Dobrze komponuje się z daniami z fasoli i soi. Szczypta Kurkumy dodana do ciasta drożdżowego lub biszkoptowego nada mu atrakcyjny żółty kolor.
naturalnie suszona
Kurkuma mielona
Kurkuma
Kurkuma BIO
Kurkuma mielona XXL
Nuggetsy - panierka klasyczna
Najniższa cena: 3,99 zł
25% taniej
Cynamon mielony (w słoiczku)
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Najniższa cena: 3,99 zł
25% taniej
Chrupiący kurczak - panierka paprykowa
Najniższa cena: 3,99 zł
25% taniej
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Najniższa cena: 3,99 zł
25% taniej
Glazura smoky bbq z miodem (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 3,85 zł
Chrupiący schabowy - panierka klasyczna
Najniższa cena: 3,99 zł
25% taniej
Glazura orientalna z sezamem i miodem (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 3,85 zł
Oregano
Czosnek granulowany mielony w całości
Przyprawa do gyrosa
Przyprawa do karkówki
Przyprawa do szarlotki
Cynamon kora
Musztarda sarepska (ostra)
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier o odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
| Marka | Kamis |
FSC
Naturalnie suszona dla zachowania intensywnej barwy, smaku i aromatu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Kuskus z twarogiem i owocami Skłądniki: 100 g kaszy kuskus 200 ml wrzątku 1 łyżeczka kurkumy Kamis 200 g twarogu 2 jabłka pokrojone w grubą kostkę 2 łyżki masła 1 łyżeczka cynamonu Kamis 1/2 łyżeczki imbiru Kamis 200 ml gęstego jogurtu Przygotowanie 25 min Gotowanie 3 min Porcje 4 1. Kuskus zalej wrzątkiem, dodaj kurkumę, wymieszaj, odstaw pod przykryciem na 15 min. 2. Do kaszy dodaj pokruszony twaróg, podsmażone na maśle jabłka z cynamonem i imbirem. 3. Podawaj z jogurtem. 4. Zamiast jabłek możesz dodać świeże owoce (truskawki, maliny, borówki, banany, kiwi). Danie smakuje idealnie polane sokiem z wiśni lub malin.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów