PRYMAT
Kurkuma mielona

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Nazywana jest również szafranem indyjskim. Z rośliny tej uzyskuje się przyprawę i żółty barwnik zwany kurkuminą. Suszone kłącza Kurkumy mają przyjemny aromat oraz korzenny, lekko gorzki smak. Mieloną Kurkumę używa się do barwienia ryżu,makaronu i warzyw konserwowanych w occie. Przyprawia się nią sosy, potrawy z drobiu, zupy kremowe i omlety. Dobrze komponuje się z daniami z fasoli i soi. Szczypta Kurkumy dodana do ciasta drożdżowego lub biszkoptowego nada mu atrakcyjny żółty kolor.
naturalnie suszona
Kurkuma mielona
Kurkuma BIO
Kurkuma
Kurkuma mielona XXL
Cynamon mielony (w słoiczku)
Musztarda francuska (lekko ostra)
Musztarda miodowa (łagodna)
Najniższa cena: 4,79 zł
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 6,99 zł
26% taniej
Pieprz czarny ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Drożdże suszone (6 sasz. x 8g)
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Cynamon kora
Najniższa cena: 7,99 zł
Anyż (gwiazdki)
Najniższa cena: 7,99 zł
Sól morska jodowana - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Posypka dekoracyjna cukrowa - świąteczny mix
Musztarda z żurawiną (łagodna)
Posypka dekoracyjna cukrowa - niebieski mix
Pieprz kolorowy ziarnisty - młynek
Najniższa cena: 11,99 zł
Aromat migdałowy (naturalny)
Najniższa cena: 13,99 zł
29% taniej
Posypka dekoracyjna cukrowa - różowy mix
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier o odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
| Marka | Kamis |
FSC
Naturalnie suszona dla zachowania intensywnej barwy, smaku i aromatu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Kuskus z twarogiem i owocami Skłądniki: 100 g kaszy kuskus 200 ml wrzątku 1 łyżeczka kurkumy Kamis 200 g twarogu 2 jabłka pokrojone w grubą kostkę 2 łyżki masła 1 łyżeczka cynamonu Kamis 1/2 łyżeczki imbiru Kamis 200 ml gęstego jogurtu Przygotowanie 25 min Gotowanie 3 min Porcje 4 1. Kuskus zalej wrzątkiem, dodaj kurkumę, wymieszaj, odstaw pod przykryciem na 15 min. 2. Do kaszy dodaj pokruszony twaróg, podsmażone na maśle jabłka z cynamonem i imbirem. 3. Podawaj z jogurtem. 4. Zamiast jabłek możesz dodać świeże owoce (truskawki, maliny, borówki, banany, kiwi). Danie smakuje idealnie polane sokiem z wiśni lub malin.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów