PRYMAT
Kurkuma mielona
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Nazywana jest również szafranem indyjskim. Z rośliny tej uzyskuje się przyprawę i żółty barwnik zwany kurkuminą. Suszone kłącza Kurkumy mają przyjemny aromat oraz korzenny, lekko gorzki smak. Mieloną Kurkumę używa się do barwienia ryżu,makaronu i warzyw konserwowanych w occie. Przyprawia się nią sosy, potrawy z drobiu, zupy kremowe i omlety. Dobrze komponuje się z daniami z fasoli i soi. Szczypta Kurkumy dodana do ciasta drożdżowego lub biszkoptowego nada mu atrakcyjny żółty kolor.
naturalnie suszona dla zachowania intensywnej barwy, smaku i aromatu
Kurkuma mielona
Kurkuma mielona
Kurkuma mielona XXL
Kurkuma BIO
Kurkuma
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Lubczyk
Najniższa cena: 2,49 zł
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 5,79 zł
Chrupiący kurczak - panierka paprykowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Glazura smoky bbq z miodem (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 3,85 zł
Mieszanka przyprawowa pikantna
Najniższa cena: 1,99 zł
Glazura miodowo-musztardowa z chipotle (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 3,85 zł
Mieszanka przyprawowa pikantna
Najniższa cena: 2,49 zł
Jałowiec - owoce (całe)
Najniższa cena: 3,15 zł
21% taniej
Chili kruszone w całości - ostre (w słoiczku)
Najniższa cena: 7,99 zł
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
Najniższa cena: 1,49 zł
Musztarda Smoky BBQ (słodko-dymna)
Najniższa cena: 4,69 zł
Marynata staropolska do mięs i drobiu
Najniższa cena: 2,65 zł
Glazura orientalna z sezamem i miodem (do mięs i ryb)
Najniższa cena: 3,85 zł
Mieszanka przyprawowa Garam Masala
Najniższa cena: 2,79 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Kuskus z twarogiem i owocami Przygotowanie 25 min Gotowanie 3 min Porcje 4 Składniki: 100 g kaszy kuskus 200 ml wrzątku 1 łyżeczka kurkumy Kamis 200 g twarogu 2 jabłka pokrojone w grubą kostkę 2 łyżki masła 1 łyżeczka cynamonu Kamis ½ łyżeczki imbiru Kamis 200 ml gęstego jogurtu 1. Kuskus zalej wrzątkiem, dodaj kurkumę, wymieszaj, odstaw pod przykryciem na 15 min. 2. Do kaszy dodaj pokruszony twaróg, podsmażone na maśle jabłka z cynamonem i imbirem. 3. Podawaj z jogurtem. 4. Zamiast jabłek możesz dodać świeże owoce (truskawki, maliny, borówki, banany, kiwi). Danie smakuje idealnie polane sokiem z wiśni lub malin.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów