KOTANYI
Przyprawa korzenna do piernika

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ciasteczka korzenne to wyjątkowy smak ukryty w pięknych kształtach: serduszek, choinek, gwiazdeczek i wszystkch, jakie tylko można sobie wymarzyć. Ciasteczka łączą ludzi, można je przygotowywać wspólnie z dziećmi, jest przy tym dużo zabawy i radości. Stanowią wyjątkową i aromatyczną ozdobę na choince. Smak prawdziwych ciasteczek korzennych na długo pozostaje w pamięci. Te najlepsze są delikatne, kruche, aromatyczne, o wyrazistym, korzennym smaku. Klucz do sukcesu w kwestii smaku ciasteczek stanowią oczywiście odpowiednio dobrane przyprawy. Przyprawa do ciasteczek korzennych to niepowtarzalna mieszanka starannie dobranych, korzennych przypraw, dzięki którym można uzyskać niezapomniany, charakterystyczny smak. Receptura mieszanki jest bogata i wyrazista – tak, jak najlepsze ciasteczka korzenne.
intensywny, korzenny smak
Przyprawa korzenna do piernika
Czosnek granulowany mielony w całości
Pieprz czarny mielony
Liście laurowe
Ziele angielskie
Kminek cały
Orange Twist - przyprawa do kawy
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Przyprawa do dań z dyni
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Oregano
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Przyprawa do kurczaka złocista
Przyprawa kuchni włoskiej
Przyprawa chińska - 5 smaków
Przyprawa do sosu tzatziki
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
| Marka | Kamis |
Więcej inspiracji znajdziecie na: www.kamis.pl
Domowe pierniczki z pomarańczowym lukrem Czas przygotowania 25 min + czas studzenia Czas pieczenia 10 min Porcje ok. 30 szt. Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g mąki żytniej 50 g cukru pudru 1 łyżka kakao 1 opakowanie Przyprawy do pierniczków Kamis 1 łyżeczka Sody oczyszczonej Kamis 1 jajo 100 g miodu płynnego 100 g masła Lukier: 125 g cukru pudru 4 łyżki soku z pomarańczy Sposób przygotowania: 1. Wymieszaj wszystkie suche składniki na ciasto. Dodaj jajo, miód, roztopione masło, wyrób na jednolite ciasto, odstaw na kilka minut do lodówki. 2. Stolnicę podsyp mąką, rozwałkuj ciasto na grubość ok. 5 mm, wytnij ciasteczka foremkami do pierniczków i ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 3. Piecz ok. 10 min w temp. 180 °C, wystudź. 4. W misce wymieszaj energicznie cukier puder z sokiem z pomarańczy do uzyskania lukru. 5. Pierniczki posmaruj lukrem, odłóż do zastygnięcia. Dodaj również do owsianki, mleka lub jogurtu