Łagodny smak, piękną jasnożółtą barwę i wanilowy zapach, likier jajeczny Advocaat, uzyskuje dzięki procesowi produkcji opartemu na starej, oryginalnej recepturze przy wykorzystaniu nowoczesnych technologii. W skład tego likieru wchodzą tylko naturalne składniki - spirytus rektyfikowany, świeże żółtka jaj kurzych oraz nalew na laski wanilii i destylat winny. Sposób mieszania masy żółtkowej z pozostałymi składnikami odbywa się w ściśle określonej temperaturze, ważna jest kolejność dodawania komponentów oraz czas mieszania. Utrwalenie emulsji i nadanie gęstej konsystencji zapewnia proces homogenizacji w nowoczesnych urządzeniach. Następnie, po krótkim okresie leżakowania (z reguły kilka dni), wyrób trafia do rozlewu. Na każdym etapie produkcji, a wcześniej jej przygotowania, wszystkie składniki poddawane są ścisłej kontroli jakościowej w zakładowym laboratorium.Zawartość alkoholu: 25%
ADVOCAAT Likier