Tradycja przygotowywania kiełbasy podwawelskiej łączy doskonałe mięso z wyrazistymi przyprawami i tradycyjną obróbką termiczną. Zachowując te tradycyjne receptury Wierzejki połączyły mięso wieprzowe, drobiowe z kurczaka i wołowe, a następnie wydobyły jego głębię smaku poprzez dodanie przypraw naturalnych, wśród których główną role odegrał świeży czosnek. Tak połączone składniki poddane zostały tradycyjnemu wędzeniu i parzeniu. Dzięki temu kiełbasa pachnie i smakuje tak apetycznie. Jej cienkie plasterki doskonale pasują na kanapki a także jako składnik koreczków, w kompozycji np. z marynowanymi pieczarkami.
Produkt świeży. Zalecamy spożyć w ciągu dwóch dni od momentu dostawy.
Produkty są krojone i zapakowane w pergamin przez przez naszych dostawców tuż przed odbiorem zamówienia. Każde opakowanie posiada etykietę Frisco.
WIERZEJKI Kiełbasa podwawelska - kawałek