DR. OETKER
Żelatyna uniwersalna
Najniższa cena: 2,65 zł

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
DIAMANT Konfitur-Fix to prosty i sprawdzony sposób na domowe konfitury! Pierwszy środek żelujący umożliwiający indywidualny dobór ilości cukru dostosowany do rodzaju przetwarzanych owoców oraz gustów smakowych konsumentów. Do jednego kilograma przygotowanych owoców można dodawać od 350 do 500g cukru, uzyskując bardziej lub mniej słodkie konfitury. Mimo zróżnicowanej, dowolnie dobieranej ilości cukru otrzymywane dżemy lub konfitury mają zawsze doskonałą, pożądaną konsystencję. Sam sposób przygotowania przetworów jest bardzo prosty: do rozdrobnionych owoców należy bezpośrednio dosypać Konfitur-Fix oraz cukier, całość wymieszać, gotować 3 minuty i gorącymi konfiturami napełnić słoiki.
prosty sposób na konfitury
2:1 lub 3:1
na 1 kg owoców
możesz użyć od 350 g do 500 g cukru
krótkie gotowanie
Żelatyna uniwersalna
Najniższa cena: 2,65 zł
Żelatyna uniwersalna
Najniższa cena: 4,99 zł
Żelatyna spożywcza
Żelatyna w listkach 6 szt.
Żelatyna wieprzowa
Żelatyna spożywcza BIO
Cukier biały
Cukier drobny
Cukier trzcinowy nierafinowany
Najniższa cena: 10,59 zł
Cukier puder
Cukier trzcinowy Demerara nierafinowany
Najniższa cena: 5,99 zł
Cukier trzcinowy Demerara drobny
Najniższa cena: 7,79 zł
Cukier trzcinowy nierafinowany w saszetkach (200 szt. x 5g)
Cukier brązowy z dodatkiem cukru palonego
Cukier biały kostka
Najniższa cena: 7,95 zł
33% taniej
Cukier trzcinowy nierafinowany (kostka)
Najniższa cena: 17,95 zł
47% taniej
Cukier biały w saszetkach (100 szt. x 5g)
Najniższa cena: 14,99 zł
33% taniej
Cukier biały w saszetkach (200 szt. x 5g)
Cukier trzcinowy Dark Muscovado nierafinowany
Najniższa cena: 11,15 zł
Cukier kandyz kruszony
Najniższa cena: 7,99 zł
Cukier puder
Cukier puder w tubie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Mickiewicza 35, 60-959 Poznań
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35, 60-959 Poznań
Diamant
| Marka | Diamant |
Masz wybór! Z Konfitur-Fix możesz dobrać ilość cukru do swoich upodobań smakowych oraz rodzaju owoców. Weź 1 kg owoców + od 350 g do 500 g cukru albo 750 ml soku + od 350 g do 500 g cukru Przygotuj konfitury jakie lubisz! www.facebook.com/slodkielaczy
Prosty sposób na konfitury: 1. Owoce umyć, usunąć pestki, gniazda, szypułki lub listki, rozdrobnić, odważyć 1 kg (albo odmierzyć 750 ml soku na galaretkę) i włożyć do garnka. 2. Wsypać Konfitur-Fix i dokładnie wymieszać z owocami oraz wybraną ilością cukru (od 350 g do 500 g). Mieszając doprowadzić całość do wrzenia. Gotować 3 minuty na większym ogniu stale mieszając. Galaretkę gotować 1 minutę. 3. Gorącymi konfiturami (galaretką) napełnić słoiki typu twist-off do wysokości brzegu i natychmiast szczelnie zamknąć.