DELECTA
Żelatyna spożywcza
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
DIAMANT Konfitur-Fix to prosty i sprawdzony sposób na domowe konfitury! Pierwszy środek żelujący umożliwiający indywidualny dobór ilości cukru dostosowany do rodzaju przetwarzanych owoców oraz gustów smakowych konsumentów. Do jednego kilograma przygotowanych owoców można dodawać od 350 do 500g cukru, uzyskując bardziej lub mniej słodkie konfitury. Mimo zróżnicowanej, dowolnie dobieranej ilości cukru otrzymywane dżemy lub konfitury mają zawsze doskonałą, pożądaną konsystencję. Sam sposób przygotowania przetworów jest bardzo prosty: do rozdrobnionych owoców należy bezpośrednio dosypać Konfitur-Fix oraz cukier, całość wymieszać, gotować 3 minuty i gorącymi konfiturami napełnić słoiki.
prosty sposób na konfitury
2:1 lub 3:1
na 1 kg owoców
możesz użyć od 350 g do 500 g cukru
krótkie gotowanie
cukier
substancja żelująca: pektyny
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
olej roślinny całkowicie utwardzony (palmowy)
substancja konserwująca: sorbinian potasu
Wymiar liczbowy 25
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 28
g
polski
Żelatyna spożywcza
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna spożywcza BIO
Żelatyna wieprzowa
Cukier drobny
Cukier biały
Cukier biały w saszetkach (200 szt. x 5g)
Cukier puder
Cukier puder
Cukier trzcinowy nierafinowany
Cukier trzcinowy nierafinowany w saszetkach (200 szt. x 5g)
Cukier trzcinowy Demerara nierafinowany
Cukier trzcinowy Demerara drobny
Cukier trzcinowy nierafinowany (kostka)
Cukier trzcinowy Dark Muscovado nierafinowany
Cukier puder w tubie
Cukier trzcinowy BIO
Cukier brązowy z dodatkiem cukru palonego
Cukier biały kostka
Cukier biały w saszetkach (100 szt. x 5g)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Mickiewicza 35, 60-959 Poznań
Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o. ul. Mickiewicza 35, 60-959 Poznań
Diamant
Marka | Diamant |
Masz wybór! Z Konfitur-Fix możesz dobrać ilość cukru do swoich upodobań smakowych oraz rodzaju owoców. Weź 1 kg owoców + od 350 g do 500 g cukru albo 750 ml soku + od 350 g do 500 g cukru Przygotuj konfitury jakie lubisz! www.facebook.com/slodkielaczy
Prosty sposób na konfitury: 1. Owoce umyć, usunąć pestki, gniazda, szypułki lub listki, rozdrobnić, odważyć 1 kg (albo odmierzyć 750 ml soku na galaretkę) i włożyć do garnka. 2. Wsypać Konfitur-Fix i dokładnie wymieszać z owocami oraz wybraną ilością cukru (od 350 g do 500 g). Mieszając doprowadzić całość do wrzenia. Gotować 3 minuty na większym ogniu stale mieszając. Galaretkę gotować 1 minutę. 3. Gorącymi konfiturami (galaretką) napełnić słoiki typu twist-off do wysokości brzegu i natychmiast szczelnie zamknąć.