Ładowanie...
Zamawiam
Koszyk: 0,00

Z powodu decyzji administracyjnej wstrzymujemy sprzedaż alkoholu. Przepraszamy za wszystkie niedogodności tym spowodowane.

BARILLA Makaron Spaghettini 500 g

Makaron z pszenicy durum Spaghettini

Data ważności: 01-05-2021
Makaron spaghettini- Barilla. To szybki i smaczny sposób na sycący obiad.
FriscoNowy, zapakowany
5,49
za 1 szt. / 500 g
10,98 / kg
EAN: 8076800195033
Dodaj do listy zakupowej
Żeby mieć dostęp do list zakupowych, musisz się zalogować.

Opis produktu

Ukryj
Spaghettini to nieco cieńsza wersja popularnego Spaghetti wymagająca nieco krótszego czasu gotowania w porównaniu z klasycznym Spaghetti (5 minut zamiast 8).
W krajach gdzie go wprowadzono, stał się dość szybko numerem dwa lub trzy w rankingu sprzedaży.
Komponuje się dobrze z lekkimi sosami pomidorowo-warzywnymi.

Składniki

Pokaż

Składniki

semolina z pszenicy durum

woda

Zalecenia dla alergików

Pszenica: Zawiera

Inne informacje o alergenach

Może zawierać śladowe ilości jajek, jeśli zostało wyprodukowane w fabryce oznaczonej literą (A).

Wartości odżywcze

Pokaż

Wartości odżywcze

Składnik pokarmowyŚrednie wartości odżywcze na 100 g:
wartość energetyczna 359 kcal/1521 kJ
tłuszcz 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
węglowodany 70,9 g
w tym cukry 3,5 g
błonnik 3,0 g
białko 12,8 g
sól 0,013 g

Przygotowywanie i przechowywanie

Pokaż

Rodzaj przechowywania

Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Instrukcje dotyczące przygotowania

Do 1 litra wrzącej wody dodać 7 g soli i 100 g makaronu, gotować przez 5 minut mieszając od czasu do czasu. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.

Opakowanie

Pokaż

Rozmiar opakowania

500

Jednostka

g

Waga brutto: 531

Wymiar liczbowy: 500

Jednostka (specyficzna): Gramów

Rodzaj opakowania

Typ: Karton

Język produktu

Główny język opisupolski
Język danychpolski

Języki na opakowaniu

bułgarski

polski

rumuński

hiszpański

inne

Informacje producenta

Pokaż

Opis produktu

Makaron Barilla wyprodukowany jest z najlepszej jakości surowców, czyli pszenicy twardej (durum), bez której nie można stworzyć prawdziwego makaronu o cenionej powszechnie właściwości al dente. Makaron taki podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój kształt nawet, jeśli się gotuje go nieco za długo. Spaghettini tak jak jego większy odpowiednik, świetnie nadaje się do dań stanowiących podstawę kuchni codziennej, mogąc jednocześnie stać się specjalnością na wyjątkowe okazje. Spaghettini łączymy z dodatkiem sosów na bazie oliwy, która nie obciąża makaronu. Smakosze odradzają podawanie go z serem, nawet jeśli miałby to być tradycyjny Parmigiano Reggiano, chętnie natomiast widzą Spaghettini w pikantnym otoczeniu, typowym dla południowej kuchni. Spaghettini świetnie pasuje do małży i wzbogaconego oliwkami sosu na bazie tuńczyka, stanowiącego podstawę kuchni śródziemnomorskiej.

Marka

Barilla

Marka: Barilla

Produkt

Nazwa funkcjonalnaMakaron
WariantSpaghettini

Dane teleadresowe

Pokaż

Nazwa i adres producenta

Barilla G. e R. Fratelli Società per Azioni Via Mantova 166 Parma Włochy

Adres zwrotny

Barilla Poland Sp. z o.o. ul. Poleczki 23 02-822 Warszawa

Adres importera

Barilla Poland Sp. z o.o. ul. Poleczki 23 02-822 Warszawa