PRIMO GUSTO
Makaron Spaghetti No 6 - tradycyjne spaghetti
Najniższa cena: 5,19 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Spaghettini to nieco cieńsza wersja popularnego Spaghetti wymagająca nieco krótszego czasu gotowania w porównaniu z klasycznym Spaghetti (5 minut zamiast 8).
W krajach gdzie go wprowadzono, stał się dość szybko numerem dwa lub trzy w rankingu sprzedaży.
Komponuje się dobrze z lekkimi sosami pomidorowo-warzywnymi.
semolina ze 100 % pełnego ziarna pszenicy durum
woda
Może zawierać śladowe ilości soi.
Wymiar liczbowy 500
Pack | Recyclable |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Waga brutto 531
g
Średnia miara (e)
Makaron Spaghetti No 6 - tradycyjne spaghetti
Najniższa cena: 5,19 zł
Makaron Spaghetti (z semoliny z pszenicy durum)
Najniższa cena: 5,65 zł
Makaron bucatini (rurka spaghetti)
Najniższa cena: 6,99 zł
Makaron spaghetti
Makaron bavette
Makaron spaghettini
Makaron spaghetti BIO
Makaron spaghetti (100% z pszenicy durum)
Makaron spaghetti (100% z pszenicy durum)
Makaron spaghetti bezglutenowe (kukurydziano-ryżowe)
Makaron Spaghetti bezglutenowe
Makaron spaghetti
Makaron bavette
Makaron gnocchi
Pesto alla Genovese (z bazylii)
Makaron penne rigate (pióra nacinane)
Makaron fusili (świderki)
Makaron tagliatelle (wstążka)
Makaron maccheroni (krótkie rurki)
Sos pomidorowy Basilico (z dodatkiem bazylii)
Sos pomidorowy Bolognese (bezmięsny)
Sos pomidorowy Arrabbiata (z ostrą papryką)
Sos pomidorowy Aglio (z czosnkiem, czerwonym winem i ziołami)
Sos pomidorowy Bolognese (z mięsem i warzywami)
Sos pomidorowy Toscana (z ziołami)
Sos pomidorowy Napoletana (z cebulą i ziołami)
Sos pomidorowy Ricotta (z serem Ricotta)
Do 1 litra wrzącej wody dodać 7 g soli i 100 g makaronu, gotować przez 5 minut mieszając od czasu do czasu. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
Najlepiej spożyć przed: data minimalnej trwałości i numer partii na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Via Mantova 166, Parma, Włochy
Barilla G. e R. Fratelli - Società per Azioni Via Mantova 166, Parma, Włochy
Barilla
Marka | Barilla |
Spaghettini to dobry kompan do sosów na bazie oliwy, jednak niezbyt ciężkich. Smakosze kojarzą je chętnie z pikantnymi sosami typowymi dla kuchni południowej, często łącząc z małzami. Jeśli szukasz wyjątkowego przepisu znajdziesz go w połączeniu delikatnego smakiem dorsza z aromatem tymianku, liścia laurowego i szczyptą peperoncino.
Barilla to włoska, rodzinna firma spożywcza, która została założona w 1877 roku. Obecnie jesteśmy już międzynarodową Grupą, obecną w ponad 100 krajach. Jesteśmy światowym liderem na rynku makaronów i gotowych sosów w Europie kontynentalnej, produktów piekarniczych we Włoszech i chrupkiego pieczywa w Skandynawii. Grupa Barilla jest uznawana na całym świecie jako symbol włoskiej wiedzy specjalistycznej.