pulpa pomidorowa 58%
ser ricotta 12% (serwatka, śmiatana (z mleka))
koncentrat pomidorowy 8%
cebula
woda
olej słonecznikowy
ser Grana Padano PDO (lizozym z jajek)
ser Pecorino Romano PDO
sól
pietruszka
aromaty naturalne
cukier
skrobia ryżowa
Zboża zawierające gluten | Nie zawiera |
Jaja | Zawiera |
Mleko | Zawiera |
Produkt bezglutenowy. Może zawierać śladowe ilości jajek.
Składnik pokarmowy | Średnie wartości odżywcze na 100 g: |
---|---|
wartość energetyczna: | 84 kcal / 350 kJ |
tłuszcz | 5,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g |
węglowodany | 4,1 g |
w tym cukry | 3,5 g |
błonnik | 1,8 g |
białko | 3,0 g |
sól | 1,4 g |
Typ: Przechowywać w temperaturze otoczenia
Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 5 dni.
Sposób przyrządzania: podgrzać sos na małej patelni mieszając od czasu do czasu, po podgrzaniu dodać do świeżo ugotowanego, odcedzonego, gorącego makaronu i dokładnie wymieszać. Najlepiej smakuje w proporcjach: 100 g sosu na 100 g suchego makaronu. Najlepiej smakuje z makaronem Barilla Penne Rigate Czas przygotowania potrawy: około 16 minut
400
g
Waga brutto: 610
Wymiar liczbowy: 400
Jednostka (specyficzna): Gramów
Typ: Słoik
Opakowanie: Szkło - powszechnie recyklingowane
Główny język opisu | polski |
Język danych | polski |
polski
380 ml
Ricotta - sos pomidorowy z dodatkiem miękkiego, delikatnego serka ricotta i orzechów nerkowca. Najlepiej łączy się z makaronem Barilla Penne Rigate.
Barilla
Marka: Barilla
Barilla G. e R. Fratelli Societa per Azioni Via Mantova 166 Parma Włochy
Barilla Poland Sp. z o.o. ul. Poleczki 23 02-822 Warszawa www.barilla.com
www.barilla.com
Barilla Poland Sp. z o.o. ul. Poleczki 23 02-822 Warszawa