Łosoś należy do jednych z najzdrowszych ryb. Jego mięso jest bogate w witaminy z grupy B, witaminę A, D, E oraz pierwiastki, takie jak jod, potas, fosfor, fluor, selen, cynk. I choć jest to tłusta ryba, to zawiera jedynie tłuszcze potrzebne naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania.Jego największym atutem jest duża zawartość kwasów tłuszczowych omega, które chronią przed zawałem, nadciśnieniem tętniczym, podnoszą odporność, wpływają na lepszy wygląd skóry, włosów i paznokci, zapewniają prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Dlatego łosoś powinien znaleźć się w diecie osób mających problemy z układem krążenia, tarczycą, chorych na cukrzycę, łuszczycę, jaskrę czy depresję.
Zalecamy spożyć w ciągu dwóch dni od momentu dostawy.
Po dostawie niezwłocznie wyjąć z foli.
FRISCO FISH Łosoś filet wędzony na zimno ze skórą (175g-325g)