Bezglutenowy makaron
ryżowy House of Asia to oryginalny tajski makaron,
który występuje w postaci nitek o grubości 5 mm. Jest łatwy, szybki i wygodny w
przygotowaniu, a dodatkowo stanowi nieoceniony element diety lekkostrawnej i
niskokalorycznej.
Makaron ryżowy to doskonały dodatek do tradycyjnej potrawy tajskiej - Pad Thai.
Ponadto jest składnikiem licznych zup oraz wielu popularnych tajskich dań
mięsnych i wegetariańskich.
Przed
przygotowaniem dań typu stir-fry, pamiętaj o wcześniejszym namoczeniu makaronu
w wodzie.
Czy wiesz,
że makaron ryżowy:
- robiony jest
wyłącznie z mąki ryżowej i wody, dlatego nie zawiera cholesterolu i
glutenu
- ma neutralny smak i niesamowitą zdolność wchłaniania smaku i zapachu
produktów, z którymi jest łączony
- wedle przesądów, długich nitek makaronu ryżowego nie można łamać, bowiem
przynosi to pecha
Cechy
5 mm szerokość wstążki
naturalnie bezglutenowy
HOUSE OF ASIA Makaron ryżowy (5 mm)