TAIFUN Tofu naturalne BIO 200 g
TAIFUNTofu naturalne BIO200 g32,95 zł / kg
Super cena
6,597,99
Do koszyka
Ważny do 31-03-2021
TAIFUN Tofu rosso z warzywami BIO 200 g
TAIFUNTofu rosso z warzywami BIO200 g59,95 zł / kg
Super cena
11,9914,99
Do koszyka
Ważny do 14-04-2021
Ważny do 30-03-2022
Ważny do 12-03-2021
Ważny do 04-04-2021
Ważny do 08-04-2021
Ważny do 01-04-2021
Ważny do 02-10-2022
Ważny do 12-01-2022
Ważny do 11-03-2022
Ważny do 04-05-2021
Ważny do 25-10-2021
Ważny do 04-10-2021
1 szt.
6 szt.
Ważny do 27-01-2022
Ważny do 31-03-2021
Ważny do 28-03-2021
Ważny do 16-03-2021
Ważny do 16-03-2021

Produkty bezmleczne

Mleko towarzyszy nam od pierwszych dni życia - wpierw to od mamy, później przychodzi czas na krowie, kozie lub owcze, w zależności od indywidualnych upodobań. Obecne w nim białko stanowi pełnowartościowy składnik odżywczy, przydatny w każdym wieku, a dzięki niemu do organizmu dostarczany jest wapń najcenniejszy dla prawidłowego wzrostu kości oraz zębów.Ale co zrobić w przypadku, kiedy cierpimy na nietolerancję laktozy, alergię na białko mleka lub długotrwałe dolegliwości układu pokarmowego? Można wówczas stosować dietę eliminacyjną, a w skrajnych przypadkach nawet dietę bezmleczną, choć w przypadku tej ostatniej należy pamiętać o spożywaniu dodatkowo produktów bogatych w wapń, takich jak: fasola, szczypiorek, szpinak, natka pietruszki czy też jarmuż. Najlepszą i najzdrowszą odpowiedzią na wszystkie tego typu problemy mogą być zbożowe zamienniki, czyli produkty bezmleczne, np. napoje sojowe.

Napoje bezmleczne – roślinne, pełne zdrowia i z dodatkiem wapnia

Spożywanie napojów bezmlecznych jest motywowane zdrowotnymi niedogodnościami, ale w wielu przypadkach również modą na dietę wegetariańską i wegańską. Napoje te są w 100% pochodzenia roślinnego, a ich bazę stanowią: ryż, owies, soja, kokos czy migdały. Nie zawierają one glutenu ani laktozy. Są łatwoprzyswajalne, wzmacniane wapniem. Można je łączyć z owsianką i płatkami, stanowią bazę koktajlów, a także wielu potraw lub ciast. Ich niepowtarzalny, słodkawy smak dobrze współgra z kawą lub herbatą. Każdy napój sojowy, ryżowy lub migdałowy różnią się między sobą delikatnie smakiem, ale ich konsystencja jest taka sama i przypomina zwykłe mleko.

Napoje sojowe to zdrowa alternatywa dla mleka

Napoje sojowe mogą z powodzeniem zastąpić każdy rodzaj mleka: krowiego, owczego lub koziego. Wykonuje się je z namoczonych w wodzie, pochodzących z kontrolowanych upraw, wolnych od genetycznych modyfikacji ziaren soi, które po zmięknięciu mieli się i podgrzewa przez 10 minut w temperaturze od 135 do 150 st. C. W 100% pochodzenia roślinnego, charakteryzują się brakiem cholesterolu, wysoką zawartością białka, ponadto występują w wielu wersjach smakowych: truskawkowej, czekoladowej lub waniliowej. Są bardzo pożywne, ponieważ stanowią mieszankę witamin z grupy B, minerałów oraz aminokwasów, a ich ogromną zaletą jest brak laktozy i glutenu. Ponadto są lekkostrawne i odznaczają się naturalnie niską zawartością tłuszczów nasyconych.Zapoznaj się z naszą szeroką ofertą produktów bezmlecznych, w tymnapojów bezmlecznych – i wybierz swój rodzaj i smak.