MAKŁOWICZ I SYNOWIE
Makaron Trofie (z semoliny z pszenicy durum)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Każda epoka ma swój wkład w historię makaronu: w 1987 roku powstała odmiana Castellane, oddająca mistrzowską umiejętność
projektanta makaronu Carlo Moro z Parmy. Inspiracją dla tej oryginalnej i innowacyjnej formy makaronu był kształt spódnic średniowiecznych dam dworu (od włoskiego "Castello" - zamek). Ze względu na dużą powierzchnię wchłaniania i wytworny kształt, Castellane są odpowiednie do bogatych sosów warzywnych lub serowych. Mogą być także idealnym rozwiązaniem do zapiekania z kremowym sosem beszamelowym.
Makaron Trofie (z semoliny z pszenicy durum)
Makaron cavatappi (korkociąg)
Makaron Conchigliette - muszelka mała
Makaron Corals - kolanko
Makaron gnocchi
Makaron bavette
Makaron gnocchi
Makaron sprężynki (do dania mac&cheese)
Makaron fale (tagliatelle mosse)
Makaron kolanka ozdobne (creste di gallo)
Makaron muszelki (conchigliette piccole)
Makaron Orecchiette Pugliesi
Makaron muszelki
Makaron rigatoni (100% z pszenicy durum)
Makaron Rigatoni IGP (z pszenicy durum)
Makaron Orecchiette
Makaron ditalini rigati (naparstek) BIO
Makaron kolanko duże
Makaron kukurydziany cornetti rigati (kolanka) bezglutenowy 500g
Makaron dla dzieci - dinozaury bezglutenowy BIO
Makaron tagliatelle (wstążka)
Makaron fusili (świderki)
Makaron penne rigate (pióra nacinane)
Makaron spaghetti
Makaron gnocchi
Makaron bavette
Makaron spaghettini
Makaron mezze penne tricolore (pióra trójkolorowe)
Makaron bucatini grandi n.9 (rurka spaghetti)
Makaron Farfalle (kokardki)
Makaron Orecchiette Pugliesi
Sos pomidorowy Basilico (z dodatkiem bazylii)
Sos pomidorowy Arrabbiata (z ostrą papryką)
Sos pomidorowy Napoletana (z cebulą i ziołami)
Sos pomidorowy Aglio (z czosnkiem, czerwonym winem i ziołami)
Sos pomidorowy Bolognese (bezmięsny)
Do 1 litra wrzącej wody dodać 7 g soli i 100 g makaronu, gotować przez 9 minut mieszając od czasu do czasu. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
Najlepiej spożyć przed: data minimalnej trwałości i numer partii na spodzie opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Società per Azioni Via Mantova 166, Parma Włochy
Barilla G. e R. Fratelli Società per Azioni Via Mantova 166, Parma Włochy
Barilla
| Marka | Barilla |
Podmarka Collezione
Green Dot
Każda epoka ma swój wkład w historię makaronu: w 1987 roku powstała odmiana Castellane, oddająca mistrzowską umiejętność projektanta makaronu Carlo Moro z Parmy. Inspiracją dla tej oryginalnej i innowacyjnej formy makaronu był kształt spódnic średniowiecznych dam dworu (od włoskiego "Castello" - zamek). Ze względu na dużą powierzchnię wchłaniania i wytworny kształt, Castellane są odpowiednie do bogatych sosów warzywnych lub serowych. Mogą być także idealnym rozwiązaniem do zapiekania z kremowym sosem beszamelowym.
Barilla to włoska, rodzinna firma spożywcza, która została założona w 1877 roku. Obecnie jesteśmy już międzynarodową Grupą, obecną w ponad 100 krajach. Jesteśmy światowym liderem na rynku makaronów i gotowych sosów w Europie kontynentalnej, produktów piekarniczych we Włoszech i chrupkiego pieczywa w Skandynawii. Grupa Barilla jest uznawana na całym świecie jako symbol włoskiej wiedzy specjalistycznej.
www.barilla.com
Nazwa funkcjonalnaMakaron
WariantCastellane