BARILLA
Makaron spaghetti
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Makaron Barilla wyprodukowany jest z najlepszej jakości surowców, czyli pszenicy twardej (durum), bez której nie można stworzyć prawdziwego makaronu o cenionej powszechnie właściwości al dente. Makaron taki podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój kształt nawet, jeśli się gotuje go nieco za długo. Orecchiette wywodzi się z tradycji kulinarnej regionu Puglia. Wklęsły kształt i żłobkowanie czyni go dobrym kompanem wielu sosów, ale szczególnie tych popularnych w regionie pochodzenia, czyli brokułowych, z anchois i chilli, rybnych i warzywnych.
Marca N°1 in Italia*
*Nr 1 we Włoszech pod względem wielkości sprzedaży
semolina z pszenicy durum
woda
Może zawierać soję i gorczycę.
Wymiar liczbowy 500
Inner Pack | Recyclable |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 534
g
Średnia miara (e)
6
Opakowanie zawiera około 6 porcji.
PAP 21 Karton
Język danych | polski |
Główny język opisu | polski |
holenderski
angielski
francuski
niemiecki
polski
rosyjski
hiszpański
Wymagana wysokość na półce155
Wymagana szerokość na półce130
Wymagana głębokość na półce79
Wysokość155
Szerokość130
Głębokość79
Makaron spaghetti
Makaron spaghettini
Makaron gnocchi
Makaron bavette
Pesto alla Genovese (z bazylii)
Makaron fusili (świderki)
Makaron penne rigate (pióra nacinane)
Makaron tagliatelle (wstążka)
Sos pomidorowy Basilico (z dodatkiem bazylii)
Sos pomidorowy Arrabbiata (z ostrą papryką)
Sos pomidorowy Aglio (z czosnkiem, czerwonym winem i ziołami)
Sos pomidorowy Napoletana (z cebulą i ziołami)
Sos pomidorowy Bolognese (z mięsem i warzywami)
Sos pomidorowy Bolognese (bezmięsny)
Sos pomidorowy Toscana (z ziołami)
Sos pomidorowy Ricotta (z serem Ricotta)
Czas gotowania 12 min. Do 1 litra wrzącej wody dodać 7 g soli i 100 g makaronu, po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Barilla
Marka | Barilla |
Podmarka Collezione
Green Dot
Wyjątkowe kształty na wyjątkowe chwile.
Barilla to włoska, rodzinna firma spożywcza, która została założona w 1877 roku. Obecnie jesteśmy już międzynarodową Grupą, obecną w ponad 100 krajach. Jesteśmy światowym liderem na rynku makaronów i gotowych sosów w Europie kontynentalnej, produktów piekarniczych we Włoszech i chrupkiego pieczywa w Skandynawii. Grupa Barilla jest uznawana na całym świecie jako symbol włoskiej wiedzy specjalistycznej.
www.barilla.com
Nazwa funkcjonalnaMakaron
WariantOrecchiette Pugliesi
Wyprodukowano we Włoszech.