Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Masa w proszku do przyrządzenia bitej śmietany Matcha & Limonka, z dodatkiem zielonej herbaty Matcha. Dodaj do ubitej śmietanki 30% tł.
Idealnie pasuje do przekładania i dekorowania ciast .
dodaj do ubitej śmietanki 30% tł.
do przekładania i dekorowania
z dodatkiem zielonej herbaty Matcha
cukier
skrobia modyfikowana
2% zielona herbata matcha (Camellia sinensis)
naturalny aromat limonki
koncentrat z krokosza barwierskiego i spiruliny
1% ŚMIETANKA w proszku
koncentrat z cytryny i krokosza barwierskiego
sól
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
Możliwa obecność GLUTENU.
Wartość energetyczna | 591 kJ | 7.00% | |
Energia w 100 g 1258 kJ / 304 kcal | |||
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) |
Możliwa obecność GLUTENU.
Zawiera mleko.
Wymiar liczbowy 70
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Zgrzewane |
Waga brutto 74
g
12
Po podzieleniu masy na 12 porcji, 1 porcja = około 47 g.
polski
Sposób przygotowania: Przygotuj 0,5 l schłodzonej, słodkiej śmietanki 30% tł. 1. 0,5 l mocno schłodzonej śmietanki 30% tł. ubij mikserem. 2. Pod koniec ubijania zawartość torebki wsyp do śmietanki i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach lub energicznie rózgą. Gotową masę wyłóż na ciasto lub deser. Do czasu podania przechowuj w lodówce. Ilość masy po przyrządzeniu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o Ø 24 cm.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
1 porcja (47 g) zawiera: energia 591 kJ 143 kcal 7%* Energia w 100 g 1258 kJ / 304 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Beza matcha & limonka Składniki: Beza: 5 białek, 250 g drobnego cukru, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 30 g białej czekolady (rozpuszczonej). Masa śmietanowa: 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł., 1 opak. Masy śmietanowej Matcha & Limonka Dr. Oetkera. Do dekoracji: cząstki z 1 limonki, świeża mięta. Przygotowanie: Beza: Piekarnik nagrzej do 120°C (góra-dół). Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Do miski wlej białka, dodaj cukier i miksuj na wysokich obrotach do uzyskania sztywnej piany. Masa powinna być biała i gęsta. Pod koniec ubijania dodaj mąkę ziemniaczaną i wymieszaj. Z masy utwórz blat o Ø ok. 22 cm, tworząc na środku wgłębienie. Bezę włóż do piekarnika i piecz w temp. 120°C przez ok. 30 min. Po tym czasie obniż temp. do 100°C i susz bezę jeszcze przez 2,5 godziny. Pozostaw ją w piekarniku do całkowitego wystudzenia. Wgłębienie w bezie posmaruj białą czekoladą. Zapobiegnie to wsiąkaniu masy śmietanowej do bezy. Masa śmietanowa: Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj Masę śmietanową Matcha & Limonka i delikatnie zmiksuj. Masę wyłóż na bezę, udekoruj plasterkami limonki i świeżą miętą.
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl
801100700
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl