Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Produkt wieprzowy, podrobowy, parzony. Wyprodukowany z mięsa wieprzowego, tłuszczu i skórek wieprzowych z dodatkiem kaszy jęczmiennej, peklowana, parzona. Wyrób w jelitach naturalnych wieprzowych Ø 30-32, odkręcony w odcinki o długości 14 – 15 cm. Powierzchnia batonów, czysta, lekko wilgotna. Produkt o stałej masie 500 g. Konsystencja dość ścisła, krucha, dobre związanie plastra. Barwa na powierzchni i na przekroju produktu – kremowa z widocznymi przyprawami. Na przekroju niedopuszczalne jasnoczerwone plamy świadczące o niedoparzeniu. Smak i zapach charakterystyczny dla wyrobu parzonego z dodatkiem kaszy jęczmiennej, umiarkowanie słony, wyczuwalny smak i aromat dodanych przypraw. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy.
KASZANKA BIAŁA
WĘDLINA WIEPRZOWA, PODROBOWA, PARZONA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ, BEZ DODATKU KRWI
WIEPRZOWEJ
Składniki: woda, kasza jęczmienna 24% (zawiera GLUTEN), mięso wieprzowe 12%, tłuszcz wieprzowy 11%, skórki wieprzowe 4%, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; aromaty, koncentrat białka SOJOWEGO, substancja konserwująca: azotyn sodu. Osłonka jadalna –
jelito wieprzowe.
Produkt zawiera SOJĘ, ZBOŻA zawierające GLUTEN; Może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SELER.
Pakowano w atmosferze ochronnej. Przechowywać w temperaturze: od +2 do +8 °C. Po otwarciu opakowania lub rozhermetyzowaniu należy spożyć w ciągu 24 godzin, lecz nie później niż po terminie przydatności do spożycia.