Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Quinoa trójkolorowa, czyli komosa ryżowa charakteryzuje się wyjątkowymi właściwościami zdrowotnymi i odżywczymi. Quinoa jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka, kwasów tłuszczowych oraz wielu witamin i składników mineralnych. Posiada także właściwości antyoksydacyjne. Quinoa trójkolorowa to mieszanka zbóż quinoa białej, czerwonej i czarnej.
Komosa ryżowa jest doskonałym zamiennikiem kasz, makaronów i ryżu, pasuje praktycznie do każdego rodzaju dań mięsnych, potraw wegetariańskich i wegańskich. Doskonale sprawdza się jako składnik zup, dodatek do warzyw, sosów, a także deserów.
quinoa (komosa ryżowa) trójkolorowa* (quinoa biała* 50-70%, quinoa czerwona* 15-25%, quinoa czarna* 15-25%). * składnik z upraw ekologicznie kontrolowanych.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przed gotowaniem ziarna należy dokładnie przelać pod zimną wodą (w celu pozbycia się gorzkiego smaku), następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 20-25 minut. Można lekko posolić wodę. Wodę można dla smaku zastąpić wywarem warzywnym lub rosołem.