Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa do kaczki to oryginalna mieszanka ziół i przypraw, skomponowana w taki sposób, by jej składniki podkreślały unikalne walory smakowe kaczego mięsa. W torebce znajdziesz m.in. cząber, koperek, majeranek, słodką paprykę i czosnek. Przyprawa doskonale nadaje się do zastosowania zarówno do tradycyjnej kaczki z jabłkami pieczonej we własnym tłuszczu, jak i kaczek nadziewanych, pieczonych lub smażonych, może być również stosowana do sporządzania sosów.
bez dodatku glutaminianu monosodowego
sól
czosnek granulowany - 16 %
majeranek - 11 %
cząber
kolendra
papryka słodka - 5,6 %
cebula
cukier
koperek
chili
pieprz czarny
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Dodatek MSG | Nie zawiera |
Może zawierać: Jaja i produkty pochodne, Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), Zboża zawierajace gluten, Gorczyca i produkty pochodne, Seler i produkty pochodne, Soja i produkty pochodne
Wymiar liczbowy 30
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 34
g
Średnia miara (e)
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Kaczka z jabłkami Składniki (dla 4-6 osób): 1 kaczka (ok. 1,5 kg) lub 6 udek, 80 g suszonej żurawiny, 11 soku jabłkowego, 0,5 kg jabłek, 1 opakowanie przyprawy do kaczki Kamis. Przygotowanie: 1. Kaczkę natrzyj przyprawą i odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin. 2. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, dodaj żurawinę i zalej sokiem jabłkowym. 3. Każde jabłko pokrój na 8 części, usuń gniazda nasienne i obłóż kaczkę. 4. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 °C przez ok. 2,5 godziny.
Kamis
Marka | Kamis |
Moja babcia uwielbiała egzotyczne przepisy. Jej kulinarne opowieści rozbudzały marzenia o podróżach - chciałem sprawdzić, jak smakuje pekińska kaczka pieczona w ogniu z brzoskwiniowego drewna, albo andaluzyjska - z cytrusami i oliwkami. A zanim marzenia stały się rzeczywistością, zajadałem się swojską złotą kaczką nadziewaną jabłkami i żurawiną. Więcej inspiracji znajdziecie na: Facebook: Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl