STRZAŁKOWO
Twaróg śmietankowy
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mazurski specjał – pyszny tradycyjny twaróg wyrabiany z najlepszego mleka od kr ów wypasanych na czystych łąkach Warmii i Mazur. Gładka, aksamitna konsystencja.
Doskonały do klasycznych serników i innych wypieków z serem. Podany w wygodnym wiaderku. Idealna porcja na rodzinny deser.
doskonały do serników na zimno, naleśników i innych wypieków
polskie z natury
bez GMO - z polskiego mleka od krów karmionych paszami wolnymi od GMO
Twaróg śmietankowy
Twaróg Sernikowy (wiaderko)
Twaróg sernikowy mielony
Twaróg sernikowy 18% (wiaderko)
Ser Gouda w plastrach
Najniższa cena: 4,98 zł
Ser Gouda w kawałku
Najniższa cena: 9,49 zł
Ayran - napój w stylu tureckim na bazie jogurtu
Najniższa cena: 2,79 zł
Ser Edamski w kawałku
Najniższa cena: 9,49 zł
Dip śmietanowy z czosnkiem i ziołami
Najniższa cena: 3,35 zł
Kefir sokólski
Najniższa cena: 2,99 zł
Dip śmietanowy z karmelizowaną cebulką i cheddarem
Najniższa cena: 3,35 zł
Ser Królewski z Kolna w plastrach
Ser rolada ustrzycka w plastrach
Ser Salami w plastrach
Ser Tylżycki w plastrach
Ser Edamski w plastrach
Ser Gouda w plastrach bez laktozy
Ser Mozzarella (plastry)
Ser Kurpiowski w kawałku
Maślanka Mrągowska naturalna
Przechowywać w temperaturze od +1°C do +8°C. Po otwarciu opakowania przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 48 godzin. Występowanie serwatki jest naturalne dla twarogu.
Min. temp. °C 1
Maks. temp. °C 8
Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Radomiu ul. Toruńska 6 26-600 Radom
1180 ml
Spółdzielnia Mleczarska „MLEKPOL" w Grajewie Oddział Zakład Produkcji Mleczarskiej w Radomiu ul. Toruńska 6, 26-600 Radom, www.mlekpol.com.pl
Mlekpol
Marka | Mlekpol |
Sernik na zimno Składniki na spód: - 180 g ciastek zbożowych, pełnoziarnistych w czekoladzie - 60 g masła Łaciate Roztopić masło Łaciate, dodać ciastka i zmiksować do otrzymania masy ciasteczkowej o konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na papier wysypać ciasteczka. Wyrównać i schłodzić przez pół godziny w lodówce. Masa serowa: - 1 kg Twarogu Sernikowego - 250 ml śmietanki Łaciata 36%, schłodzonej - 4 łyżki cukru pudru - 40 g żelatyny w proszku (10 łyżeczek) + około 70 ml zimnej wody Żelatynę w proszku zalać zimną wodą (tylko do jej pokrycia), odstawić na 10 minut do napęcznienia. Postawić na palniku i podgrzewać, mieszając do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Nie doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z palnika i pozostawić do przestudzenia. Śmietankę Łaciata 36% ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Cały czas miksując, dodać Twaróg Sernikowy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodać płynną, przestudzoną żelatynę, dokładnie zmiksować. Na masę ciasteczkową w tortownicy wylać masę serową. Włożyć do lodówki, aby stężała. Frużelina wiśniowa: - 350 g wiśni świeżych lub mrożonych bez pestek - 2 łyżeczki żelatyny w proszku (8 g) - 3 łyżki cukru - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody Żelatynę w proszku zalać 4 łyżkami wody, odstawić do napęcznienia. W garnku wymieszać owoce z cukrem. Postawić na palniku i podgrzewać do rozpuszczenia się cukru. Dodać cytrynę, wodę z mąką, dobrze wymieszać, zagotować i zdjąć z palnika. Napęczniałą żelatynę dodać do gorących owoców, wymieszać. Podgrzać na palniku do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Nie doprowadzać do wrzenia. Zdjąć z palnika, pozostawić frużeliną do wystudzenia (nie pozwalamy jej stężeć). Na masę serową wyłożyć gęstniejącą wiśniową frużelinę, schłodzić w lodówce.
Wyprodukowano w Polsce
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00