Potwierdzenie Twojej lokalizacji, pozwoli nam lepiej dopasować asortyment produktów i sposób dostawy Twoich zakupów. Więcej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Bory, zamki, piękne jeziora… Kociewie to niezwykły region, który warto odkrywać na wiele sposobów. Co powiesz na małą podróż kulinarną, inspirowaną lokalną kuchnią? Propozycja na dziś: pierogi z kiełbasą kociewską!
kociewskie smaki
z kiełbasą kociewską
bez konserwantów
leśne grzyby
ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól
nadzienie: kiełbasa wieprzowa kociewska (58 %) (mięso wieprzowe, woda, sól, maltodekstryna, glukoza, przyprawy (zawierają gorczycę), ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; regulator kwasowości: octany sodu; kultury bakterii)
podgrzybek brunatny (18 %)
pieczarki (18 %)
musztarda (4 %) (woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól, przyprawy, barwnik: kurkumina)
błonnik pszenny
Zawartość nadzienia: 40 %
Produkt może zawierać mleko, soję i seler.
konserwanty | Nie zawiera |
Wymiar liczbowy 400
Opakowanie | Nadające się do recyklingu |
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
g
Średnia miara (e)
Dbaj o naturę! Wrzuć do żółtego pojemnika
2
Opakowanie 400 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
1. Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. 2. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu 10-12 minut. 3. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Udekoruj je gałązką świeżego majeranku.
Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Warunki przechowywania: - w temperaturze -6°C: 1 tydzień - w temperaturze -12°C: 1 miesiąc - w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu. Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
w temperaturze -6 °C: 1 tydzień
w temperaturze -12 °C: 1 miesiąc
w temperaturze poniżej -18 °C: Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii podane w polu kodowym z tyłu opakowania.
Produkt głęboko mrożony.
Pierogi po kociewsku dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej. Pierogi po kociewsku z czerwoną kapustą i jabłkami Czerwoną kapustę uduś do miękkości z jabłkami i z przesmażoną na smalcu cebulą. Dopraw przyprawami i zakwaś octem jabłkowym. Podaj na gorąco z pierogami. Pierogi z kiełbasa kociewską pieczone w sosie chrzanowym Wymieszaj tłustą śmietankę z jajkami, chrzanem i odrobiną mąki. Dodaj szczypior, przyprawy i zalej ugotowane pierogi. Posyp bułką tartą i piecz w piekarniku na złoto.
Proste Historie
Marka | Iglotex |
Marka | Proste Historie |
Wstęga Möbiusa
Bory, zamki, piękne jeziora... Kociewie to niezwykły region, który warto odkrywać na wiele sposobów. Co powiesz na małą podróż kulinarną, inspirowaną lokalną kuchnią? Propozycja na dziś: pierogi z kiełbasą kociewską!
Marka "Proste Historie" mówi o domu w którym pachnie dobrym jedzeniem. Namawia konsumentów do wspólnego celebrowania przyjemności i wspólnych posiłków. To naturalność, świeżość, proste produkty, to możliwość stworzenia własnego dania ze zdrowych składników.
Te i wiele innych przepisów znajdziesz na: prostehistorie.com.pl instagram.com/prostehistorie facebook.com/prostehistorie infolinia 801 801 188 Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.
Iglotex SA
ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz Polska
Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz Polska tel. (+48) 58 582 42 59 fax (+48) 58 582 43 81 www.iglotex.pl
Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz Polska tel. (+48) 58 582 42 59 fax (+48) 58 582 43 81 www.iglotex.pl
(+48) 58 582 42 59
www.iglotex.pl
Zapisz się do newslettera i odbierz 10 zł
Kupon jest jednorazowy i przeznaczony dla nowych subskrybentów.
Aktywuje się przy zakupach od 100 zł.